Znoj na licu narušava vaš izgled na fotografijama: REŠITE SE "SJAJNOG" ČELA

Autor: zena.blic.rs

Lifestyle

15.06.2018

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbrže i najjednostavnije rešenje za trenutno sprečavanje znojenja lica je sok od aloja vere, a mi vam otkrivamo vam još pet caka da rešite ovaj problem.

RepublikaFoto: pixabay.com
Izbegnite sjaj na čelu

Dosta žena leti se žali na prejako znojenje lica, što je veliki estetski problem. Lice se sija, šminka se razmazuje… Problem je tim veći što ga nije lako rešiti kao, recimo, znojenje ispod pazuha.

Koristite tonike sa alojom verom

Da se znojenje lica ublaži i kontroliše, pomoći će vam tonik s visokim sadržajem aloje vere. Ima ga u većini apoteka, a možete i sami da ga napravite. Ako kod kuće imate biljku aloje, iscedite sok i njime jednom dnevno premažite lice. Aloja ima efekat hlađenja i najbrže je i najjednostavnije rešenje za trenutno sprečavanje znojenja lica.

Birajte kreme sa mat efektom

Izbacite iz upotrebe masne kreme i na lice nanosite lagane gelove sa mat efektom. Oni će koži vratiti vlagu, pa će vam lice delovati blistavo, a manje će se znojiti, neće se mastiti i neće se sijati. Postoje i pomoćna sredstva, namenjena za dodatnu negu T-zone, koja se stavljaju preko kreme i sprečavaju masnoću i znoj da probiju na kritičnim mestima.

RepublikaFoto: pixabay.com

Najbolji su puderi bez ulja

Da bi vam se lice manje znojilo, a šminka bila postojana, trebaće vam kvalitetan tečni puder lake teksture. Sada postoje specijalni puderi koji ne sadrže ulje i imaju praškastu strukturu. Oni su tečni, ali čim ih razmažete, osuše se i izgledaju kao da ste stavili i puder u prahu preko njih. Veoma pogodni za letnje dane, a najbolje je stavljati ih vlažnim sunđerom. Ukoliko se više znojite ili imate masnu kožu, preko tečnog stavite kameni puder ili puder u prahu. Birajte mineralne pudere, s tim da na njima bude naznačeno da imaju mat efekat. Oni se najbolje nanose četkom od prirodne dlake.

Nabavite šminku koja se ne razmazuje

Za letnje dane idealne su kremaste senke i rumenila. Treba ih nanositi brzim potezima pošto se, čim dođu u kontakt s kožom, osuše. Baš zbog tog svog svojstva ovaj tip preparata se gotovo uopšte ne razmazuje i ne ostavlja fleke po licu. Podrazumeva se da treba da stavljate vodootpornu maskaru, vodootporan ajlajner ili krejon.

RepublikaFoto: pixabay.com

Karmin mažite u dva sloja

Pre nego što stavite karmin, obavezno namažite usta hidratantnim balzamom. Ako nemate specijalan preparat, iskoristite kremu za lice. Potom uokvirite usta olovkom, pa namažite karmin. Uradite to prvo četkicom, onda pokupite višak boje salvetom i na kraju namažite još jedan sloj karmina. Ova procedura učiniće da vam karmin duže ostane na usnama. Karmin držite u frižideru.

A tu su i čudotvorne maramice i sprejevi

Kad se kompletno našminkate, poprskajte lice sprejem za fiksiranje šminke. On na licu stvara tanak film zahvaljujući kome se lice ne znoji, a šminka ostaje netaknuta tokom celog dana. Ako vam masnoća i znoj ipak probiju sve ove barikade, posegnite za specijalnim maramicama koje matiraju lice i ne kvare šminku. Potapkajte kritične tačke, ali ne radite to češće nego jednom u dva sata. U suprotnom ćete izgledati kao porcelanska lutka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading