BUBULJICE NA LICU UKAZUJU NA ZDRAVSTVENI PROBLEM: Akne na ušima signaliziraju problema s bubrezima

Autor:

Lifestyle

07.06.2018

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Usta su povezana sa jetrom, pa se povećanim unosom mleka, voća i povrća možete izboriti sa ovim problemom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Akne na obrazu ukazuju na problem sa plućima

Ljudi sa problematičnom kožom znaju koliko su akne dosadne. Međutim, one mogu biti korisne jer otkrivaju da organizmu nešto ne prija ili da nije sve u redu. Ukoliko kuburite sa ovim problemom, Srpski telegraf otkriva zbog čega se akne javljaju na pojedinim delovima lica i kako da se izborite sa njima.

BRADA

Akne na bradi mogu se pojaviti zbog ginekoloških problema, ali i problema vezanih za hormone i stres. Prljave ruke mogu dovesti do ove nepoželjne pojave na bradi.

SAVET: Preporučuje se konzumiranje čaja od nane, koji ublažava stres, i Omega-3 vitamina, koji regulišu hormone. Ruke redovno perite i ne pipajte lice kada sapun nije u blizini.

Foto: pixabay.com

USNE

Prljavi escajg i pasta za zube koja vam ne prija mogu izazvati pojavu nepoželjnih gostiju na usnama. Usta su povezana sa jetrom, pa i previše začinjena hrana može napraviti problem.

SAVET: Promenite pastu za zube i deterdžent za pranje suđa. Povećajte unos voća, povrća i mlečnih proizvoda kako biste pomogli jetri da ostane zdrava.

NOS

Gastrološki problemi, nadutost, loša probava i zatvor mogu prouzrokovati pojavu akni na nosu.

SAVET: Na koži nosa se nalazi veliki broj pora, pa se preporučuje da se redovno radi piling kako bi se one očistile. Smanjite unos crvenog mesa i začinjene hrane.

OBRAZ

Akne na ovom delu lica obično napadaju pušače jer su obrazi povezani sa plućima. Prljave stvari koje dodiruju lice poput mobilnog telefona i jastučnice, zagađeni vazduh i život u urbanoj sredini, takođe, mogu prouzrokovati pojavu ovog problema.

SAVET: Smanjite konzumiranje cigareta. Menjajte i perite jastučnice nekoliko puta nedeljno. Mobilni telefon dezinfikujte više puta u toku dana i trudite se da ne dodiruje lice prilikom razgovora.

Foto: pixabay.com

OBRVE

Akne oko očiju mogu biti posledica slabije cirkulacije, visoke količine masti, dijete, problema sa žučnom kesom i prevelikog unosa prerađene hrane i alkohola.

SAVET: Masirajte kožu oko očiju prilikom umivanja. To će povećati protok krvi. Uspostavite ravnotežu u ishrani i pokušajte da se izborite sa lošim navikama. Povećajte unos vode, voća i povrća.

UŠI

Lošiji rad bubrega može uticati na pojavu akni na ušima, jer su ova dva organa međusobno povezana.

SAVET: Smanjite unos soli i kofeina, a povećajte unos vode.

ČELO

Problemi sa varenjem i jetrom ili loše reagovanje organizma na preparate za kosu mogu dovesti do pojave akni na čelu.

SAVET: Ako već duže vreme kuburite sa ovim problemom, koristite preparate za kosu jedan po jedan. Tako ćete lakše otkriti krivca. Veći unos vode u toku dana se takođe preporučuje jer pomaže organizmu da izbaci toksine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading