RUSKI RECEPTI IZ PRIRODE: Sladić eliminiše helikobakteriju

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U visokim koncentracijama prisustvo ove bakterije u organizmu smatra se pretkancerogenim stanjem, upozorava ruski gastroenterolog Jevgenija Atkova Rostoslavovna.

RepublikaFoto: pixabay.com
60 odsto ljudi na svetu ima helikobakteriju

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije više od polovine čovečanstva je zaraženo helikobakterijom. To je bakterija spiralnog oblika koja se razvija u digestivnom traktu. Obično je bezopasna, ali u jednom trenutku razvoja može dovesti do oštećenja sluznice i izazvati ozbiljnija zdravstvena oboljenja, kao što su čir na dvanaestopalačnom crevu i želucu. A kako upozorava ruski gastroenterolog Jevgenija Atkova Rostoslavovna, u visokim koncentracijama smatra se pretkancerogenim stanjem. Ona navodi da je sladić jedna od najefikasnijih biljaka u borbi protiv helikobakterije.

Najčešće se prenosi preko prljavih ruku, zatim putem hrane, vode i pribora. Veoma je otporna, naviknuta da preživljava kiselu okolinu u stomaku, pa morate biti uporni u lečenju. Ruski lekar vam donosi nekoliko prirodnih recepata kako da je eliminišete.

Simptomi

 

  • Nadutost stomaka
  • Foto: pixabay.com
    Bol u želucu
  • Mučnina
  • Neprijatan osećaj posle jela
  • Loše varenje i probava
  • Neprijatan zadah
  • Gorušica
  • Povraćanje
  • Malaksalost

 

RECEPTI

 

Foto: pixabay.com

Čuvarkuća

 U mašini za meso ili seckalici sameljite 300 g listića biljke čuvarkuće. Pomešajte sa dve kašike meda i uzimajte jednu kašiku ujutru na prazan želudac. Možete smesu konzumirati i bez meda, koji je više radi ukusa. Čuvajte u frižideru.

Majčina dušica

Zbog svojih antibakterijskih osobina, majčina dušica je prirodni lek za helikobakteriju, smanjuje njen rast i pomaže u njenoj eliminaciji.

Sladić

Sladić u sebi sadrži više od 400 lekovitih jedinjenja, a dobar deo njih pomaže crevnim bakterijama. Dve kašike sušenog sladića kuvajte u pola litra ključale vode na blagoj vatri 10 minuta. Neka odstoji, a zatim neka stoji van šporeta još jedan do dva sata. Procedite i pijte četvrtinu šolje tri, četiri puta dnevno.

Foto: pixabay.com

Sok od krompira

Uzmite tri krompira i iscedite sok iz njih, najbolje u sokovniku. Dobijeni sok se konzumira po pola čaše pre obroka.

Odvar trava

Za odvar su vam potrebne sledeće biljke: rusa, kamilica, kantarion i hajdučka trava. Po jednu kafenu kašiku svake trave pomešajte i prelijte sa pola litra kipuće vode. Poklopite i ostavite da odstoji sat vremena, pa procedite. Konzumirajte u malim dozama (50 ml) pola sata pre jela.

Sok od kupusa

Iscedite sok iz manje glavice kupusa. Konzumirajte po pola čaše sat vremena pre obroka.

Mešavina sa jajetom

Uzmite po kašiku meda, maslaca, kakao praha, pasjakovine, ulja i jedno jaje. Sve dobro promešajte. Uzimajte po kašiku pre jela tri puta dnevno. Čuvajte smesu u frižideru.

Foto: pixabay.com

Propolis i perga

Poseduju antimikrobno dejstvo, ali se razlikuju u načinu korišćenja. Propolis je najbolje koristiti u obliku alkoholne tinkture (kapi propolisa). Sipajte 10 kapi propolisa u čašu vode i pijte pre obroka. Tretman se završava kada popijete 100 ml tinkture propolisa. Perga se konzumira u svežem obliku. Ona se samo žvaće, po 10 miligrama dnevno, najbolje posle obroka.

Aloja

Poznata je po tome što regeneriše sluzokožu želuca, pa se preporučuje uzimanje dve kašike stoprocentnog alojinog soka tri puta dnevno, pola sata pre svakog obroka, bar 15 dana u kontinuitetu.

Iđirot

Uzmite kašičicu iđirota i prelijte sa dva decilitra hladne vode. Neka odstoji preko noći, a ujutru prokuvajte, pa procedite. Pije se po gutljaj pre i posle svakog glavnog obroka, odnosno šest gutljaja čaja dnevno. Potrebno je piti tri nedelje da bi se videli rezultati.

Brokoli

Sulforafan u brokoliju je dobar borac protiv ove bakterije. Studije su pokazale da dnevni unos 70 grama brokolija na nekoliko meseci može da smanji helikobakteriju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading