Ovaj novi trend dovodi novorođenče u opasnost!

Autor: superzena.b92.net

Lifestyle

20.04.2018

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve više roditelja odlučuje se za "vaginalno sijanje" kod beba rođenih carskim rezom, a doktori upozoravaju na štetu koju bi mogli da naprave svojim zdravim novorođenim bebama.

RepublikaFoto: pixabay.com
Doktori upozorili da "vaginalno sijanje" nije dobro za bebu

Vaginalno sijanje postupak je u kojem se na lice i telo bebe, koja je rođena carskim rezom, stavlja vaginalna tečnost da bi novorođenče dobilo dobre bakterije kojima bi bilo izloženo kao da je rođeno vaginalnim putem.

Cilj roditelja je da carski rez približe što više vaginalnom porođaju, pa se bebi odmah pri rođenju, osim na kožu, vaginalna tečnost maže i po očima i ustima.

Ipak, još ne postoje dokazi za ovu prvu "injekciju" prirodnog imuniteta, a doktori upozoravaju da postoji opasnost od prenosa i onih loših koje kod malih beba mogu da uzrokuju bolesti, uključujući HIV, hlamidiju, herpes, streptokoke.

- Konačna odluka je, naravno, na roditeljima. Ali kao zdravstveni radnik dužan sam da informišem svoje pacijente o mogućem riziku za dete - rekao je dr Patrik Obrajan za britanski "The Sun".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading