ZA SAVRŠENO BELI OSMEH: Napravite sami pastu za zube!

Autor:

Lifestyle

16.02.2018

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zubi, baš kao i bilo koji drugi delovi vašeg tela, zaslužuju posebnu negu i pažnju. Oni utiču na celokupno zdravstveno stanje vašeg organizma i mogu doprineti jačanju ili slabljenju imununiteta, kao i razvoju nekih neočekivanih bolesti.

RepublikaFoto: pixabay.com
Neka osmeh govori umesto vas

Nemojte se izvlačiti na lošu genetiku, ovoga puta nemate izgovor. Pastu za zube možete i sami napraviti od samo par prirodnih sastojaka.

Potrebno vam je:
4 kašike kalcijuma u prahu
1 kašika stevije
1 kašika sode bikarbone
1/4 kašike kokosovog ulja

Obratite pažnju:

Pastu ne smete da koristite 30 dana za redom, jer ima jako abrazivno dejstvo. Najbolje bi bilo da je kombinujete sa kupovnom. Sedam dana kupovnu, pa sedam dana domaću pastu.

RepublikaFoto: pixabay.com

Pokušajte da upotrebite kokosovo ulje

Kokosovo ulje je popularno širom sveta, pa ga možete naći i kod nas. Osim što je zdravo za negu tela, verovali ili ne, zdravo je i za negu zuba.

Pokušajte da kokosovim uljem namažete zube, ono štiti zube od propadanja, izvlači bakterije iz zuba i prirodno ih isceljuje.

Priprema:

Pomešajte sve sastojke dok ne dobijete pastu, smesa treba da bude ujednačena i bez grudvica. Koristite je kao zamenu za pastu koju inače koristite.

Stavite kašiku ulja u usta i držite ga u ustima oko 20 minuta, dok vam pljuvačka ne postane bela. Nemojte gutati ulje, posle tretmana ga ispljunite. Ovo ulje uklanja bakterije i sprečava propadanje zuba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading