EVO KOLIKO DUGO SMETE DA KORISTITE JEDAN BRIJAČ

Autor: Republika

Lifestyle

06.02.2018

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako ste verni klasičnom načinu odstranjivanju dlaka putem brijača, stručnjaci savetuju da vodite računa o načinu na koji ga koristite.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Osim što se žilet može istupiti nakon čestog brijanja, zbog čega se možete poseći, neredovno menjanje brijača može da uzrokuje i brojne infekcije. 

S obzirom na to da većina ljudi odlaže brijač u tuš-kadi ili kabini, odnosno na vlažnom mestu, to stvara idealne uslove za razvoj bakterija. 

Pa, koliko često bi trebalo da menjamo brijače? 

Britanski dermatolog Vitni Bau savetuje da se menja nakon svakih 5-10 tuširanja (u zavisnosti od toga koliko često se brijete), što ispada otprilike jednom nedeljno. 

U slučaju da primetite da brijač ne skida lako dlake ili je na nekim mestima počeo da rđa, momentalno ga bacite. Što se tiče idealnog načina odlaganja, stručnjaci kažu da ga uvek posle korišćenja dobro isperete i ostavite da se osuši.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading