ČARAPE IZ FRIŽIDERA: Šta sve osim hrane možete čuvati u hladnjaku

Autor:

Lifestyle

02.02.2018

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najlonke ostavite preko noći u zamrzivaču da se učvrste vlakna. Farmerke, jastučnice, koverte i šminka su samo neke od stvari kojima pogoduje hladno mesto.

RepublikaFoto: pixabay.com
Hrana nije jedina kojoj prija boravak u hladnom prostoru

1. Krema za oči
Teškim očima najviše prija hladna krema. One su i napravljene da pomognu otečenim očima. Zbog toga je možete čuvati u frižideru, a pritom ćete je učiniti i efikasnijom. Možete da zaboravite na hladne kašike u borbi protiv podočnjaka.

2. Olovka za oči

Ako frižider umesto nesesera postane novi dom za vaše olovke za oči, videćete benefit već nakon prvog rezanja. Ova aktivnost ide bez problema kada je olovka u frižideru i više je nećete bespotrebno trošiti.

3. Lak za nokte

Čuvanje laka za nokte na hladnom mestu usporava proces promene boje, koji se dešava nakon određenog vremena.
Foto: pixabay.com
Čuvanjem najlon čarapa u frižideru smanjujete mogućnost za cepanje

4. Najlon čarape i unihopke
Ostavljanje najlonskih čarapa u frižideru ili zamrzivaču preko noći učvrstiće vlakna i smanjiti šanse da se one pocepaju nakon prvog nošenja, što je najčešće i slučaj.

5. Farmerke

Mnogi stručnjaci poručuju da zamrzavanje farmerki pomaže u ubijanju bakterija i čuvanju boje. Ako ste osoba koja redovno pere farmerke, sada znate šta da radite kako biste ih učinili trajnijim.

6. Stvari posute voskom
Jedan od momenata koji u sekundi dovode ljude do ludila jeste kada nešto slučajno pospu voskom. Međutim, postoji jednostavno rešenje. Ostavite stvar na koju ste prosuli vosak nakratko u zamrzivač i lako ćete ukloniti vosak sa nje.

7. Stvari sa zalepljenom žvakom
Većina ljudi je imala tu nesreću da im u nekom trenutku ispadne žvaka iz usta na odeću. Umesto da odmah počnete da je skidate i napravite još veću zbrku, skinite komad garderobe i ostavite ga u frižideru ili zamrzivaču. Hladna temperatura će očvrsnuti žvaku i mnogo ćete je lakše skinuti.

8. Zalepljena koverta

Foto: pixabay.com
Cveće takođe možete čuvati u frižideru

Ponekad se desi da zalepimo kovertu pre nego što smo u potpunosti sredili dokumentaciju ili papire. Ako ne želite da vam propadne koverta i trud, stavite je u zamrzivač na sat ili dva. Hladna temperatura će razbiti veze u lepku i lako ćete otvoriti kovertu bez cepanja.

9. Cveće
Ako vas je ikada čudilo zbog čega je u cvećarama tako hladno, postoji dobar razlog za to. Cveće je kvarljivo, a hladnoća usporava njegov metabolički proces. Stoga, ako želite da vam cveće što duže ostane sveže, tokom noći ga držite u frižideru.

10. Jastučnica
Jastučnice bi trebalo prati svaki dugi dan, ali se to pravilo retko poštuje. Držanje u zamrzivaču je brz način da ubijemo bacile. Oni koji vole da spavaju na hladnoj strani jastuka mogu ovo da praktikuju svakog dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading