ZBOGOM SALO: Smehom do ravnog stomaka

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema svako vremena za teretanu, pa pokušajte, kada perete kosu ili čekate autobus, da stisnete stomačne mišiće. Uvucite stomak, to će pomoći vašem stomačnom jezgru da postane ravno.

RepublikaFoto: pixabay.com
Samo nekoliko malih prilagođavanja svakodnevnoj rutini može doneti neverovatne rezultate kada je u pitanju vaš stomak

Zimska sezona označava početak prejedanja po slavama i tokom novogodišnjih praznika, a samim tim i unošenje previše kalorija - što znači da stomak raste iz dana u dan. Samo nekoliko malih prilagođavanja svakodnevnoj rutini može doneti neverovatne rezultate kada je u pitanju vaš stomak. Recite ne šećeru, alkoholu, stresu, pokrenite telo, smejte se, đuskajte i bićete zdravi sa ravnim stomakom. Srpski telegraf otkriva trikove koji su provereni recept za dobijanje stomaka iz snova.

Bez suvog voća. Ono se često smatra zdravom užinom. Međutim, ima veoma visok nivo šećera koji je koncentrisan tokom procesa sušenja. Alternativno probajte da jedete sveže voće koje će vas zasititi brzo, tako da ćete da jedete manje. Lubenica, jagoda i grejpfrut sadrže oko 90 odsto vode i odlična su užina.

Foto: pixabay.com
Smeh je idealna vežba za trbušnjake

Smejte se. Bez obzira na to koliko glasno i neprijatno se smejete, smeh će biti idealna vežba za vaše trbušnjake. Svaki put kada se kikoćete, ojačavate mišiće.

Hula-hop. Obruč je odličan za održavanje mršavog struka. Pet minuta ujutru i pet minuta pre spavanja može da vam smanji dva centimetra struka u samo nedelju dana. Obruč pomaže i kod držanja tela i jačanja leđa!

Bez alkohola. Dame, žao nam je, ali alkohol je čist tečni šećer. Hemijski sastav alkohola i njegov proces u telu povećava količinu kortizola, što dovodi do akumulacije stomačnog sala.

Zeleni čaj. Ovaj čaj sadrži antioksidanse koji pomažu da se smanji stomačna mast. Da biste poboljšali vaš trening, pre njega popijte šoljicu zelenog čaja.

Foto: pixabay.com
Alkohol često izaziva glad i nakon pijane noći ješćete duplo

Manje stresa. Pokušajte da zaboravite novčane brige, svađe na poslu, nerviranje oko sitnica jer anksioznost proizvodi dodatni nivo kortizola koji podstiče skladištenje masti. I, nažalost, stomak je četiri puta veće područje na kome se masti od stresa zadržavaju. Stres može da natera telo da skladišti masti u crevima. Ukoliko jedete na nervnoj bazi, grickajte badem i opustite se uz jogu ili meditaciju.

Stežite trbušnjake. Nema svako vremena za teretanu, pa pokušajte, kada perete kosu ili čekate autobus, da stisnete stomačne mišiće. Uvucite stomak - to će pomoći vašem stomačnom jezgru da postane ravno.

Mešajte! Ne mikserom nego telom! Danas imamo mnogo manje vremena za vežbanje, pa u svakodnevne aktivnosti ubacite po neki svoj korak. Dok pričate telefonom, šetajte po kući, mrdajte kukovima. Radite trbušnjake i kada perete zube.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading