Oblik vašeg tela određuje šta ne smete da jedete

Autor: Republika

Lifestyle

16.12.2017

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odredite vašu fizičku građu tela i pročitajte koje namirnice bi trebalo da izbegavate.

RepublikaFoto: youtube.com/Kanal Annы Dovgalюk
Foto: Ilustracija

U zavisnosti od oblika tela- kruške, dečačke građe, jabuke, obrnutog trougla ili peščanog sata, određene namirnice se mogu taložiti na kritičnim zonama, izbacite ih. 

Peščani sat 

Osobe koje imaju figuru u obliku peščanog sata imaju uzak struk i grudi prate širinu bokova. Oni ne treba da jedu namirnice koje sadrže visok procenat zasićenih masti i glikemijski indeks. 

Dečačka građa 

Ako se vaše odlikuje širokim ramena, toniranim rukama i nešto užim kukovima, vi imate dečačku građu. Prema tome, treba da izbacite sve namirnice bogate jodom, a da obogatite ishranu dobrim mastima- avokadom, ribom, bademom. 

Kruška 

Osobe koje su građene u obliku kruške imaju kraći gornji deo tela i nešto šire bokove. One ne bi trebalo da konzumiraju nezasićene maste i proizvode životinskog porekla. Na crveno mesto zaboravite. Umesto pomenutih namirnica, počnite da unosite omega 3 masti koje ćete pronaći u ribu i lanenom semenu. 

Jabuka 

Građa tela u obliku jabuke karakterišu velika razlika u bokovima, struku i grudima. Naglašene grudi i stomak prati ravna zadnjica. Za njih je najbolja proteinska ishrana, a treba da smanje unos šećera i mlečnih masti, piše superžena.

Obrnuti trougao 

Ljudi koji imaju širok torzo i izražena ramena, a uske kukove su građeni u obliku obrnutog trougao. Iz ishrane izbacite ugljene hidrate, a trudite se da što više unosite magnezijuma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading