IMATE PROBLEME SA SINUSIMA? Uz pomoć ovih prirodnih lekova rešićete se svih muka!

Autor: Republika.rs

Lifestyle

29.07.2021

19:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Problemi sa sinusima mogu biti veoma iritantni i uporni, te ovi problemi mogu izazvati i niz drugih poteškoća.

Foto: Photo by Andrea Piacquadio from Pexels
Prirodni lekovi za probleme sa sinusima

Sinusi su šupljine ispunjene vazduhom i locirane su sa obe strane nosa. Zbog određenih alergija, prehlade ili čak bakterijske ili virusne infekcije, sinusi mogu postati začepljeni gustim sekretom.

Još ako je lučenje sekreta praćeno simptomima poput bolova u predelu glave i lošeg sna, onda zaista treba da ga zaustavite što pre.Inače, ovaj problem će vas dovesti do hroničnog poremećaja koji će vas pratiti čitavog života, piše Prirodnolecenje.com.

U prirodi se mogu naći namirnice koje imaju veoma lekovito destojstvo na ovaj uporni problem: 

 

 Đumbir je odličan za izbacivanje sekreta

Odličan je za oslobađanje začepljenog nosa. Za njegovu lekovitost je zadužen aktivni sastojak gingerol. Zajedno sa njim, ljut ukus ove namirnice će podstaknuti razređivanje i izbacivanje sekreta. Smanjuje bol u predelu glave koji je povezan sa upalom zajedno sa blokadom sinusa.Stavite 200ml vode da proključa. Dodajte par komadića đumbira i ostavite da sve vri nekih pet minuta. Procedite čaj i u njega stavite pola kašičice kurkume u prahu. Sve dobro promešajte i, ako želite, čaj možete zasladiti medom. Piti dva puta dnevno.

 

Paradajz čisti sinuse od sekreta

Zbog elemenata koji se nalaze u paradajzu, pojačaćete imunitet, ublažiti upalu i očistiti sinuse od gustog sekreta. Posebno je značajno prisustvo vitamina C. Paradajz uspešno eliminiše uzročnike infekcija. Skuvajte šoljicu soka od paradajza i dodajte kašičicu seckanog belog luka, kašiku limunovog soka i malo celera. Konzumirati vruće, najmanje dva puta dnevno.

 

 Vodena para je veoma efektna kod začepljenih sinusa

Pomaže kod akutnog ili hroničnog oblika sinusitisa, prehlade ili bronhitisa. Bilo da koristite običnu vodu ili onu sa dodatkom esencijalnih ulja i lekovitog bilja, inhalacija vodene pare je veoma efektna kod začepljenih sinusa. Para uklanja blokadu na sasvim prirodan način i umiruje upaljene krvne sudove. Vraća sinusima prirodnu vlažnost, zbog čega će nos manje peći.

 

Beli slez za izbacivanje sekreta iz sinusa

Veoma je poznat kod lečenja respiratornih infekcija. Ima antibakterijsko i antiseptičko svojstvo. Uspešno rastvara sluz i blago pomaže pri njenom izbacivanju.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading