OSAM KORAKA DA SE TRENUTNO SVIDITE NEKOME: Saveti zlata vredni

Autor:

Lifestyle

18.07.2021

08:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Psiholog otkriva kako da se ponašate i šta da kažete kada želite da se svidite nekome prilikom upoznavanja. Trikovi koje predlaže ne važe samo za situacije kada se udvarate, već mogu da posluže i kada želite da ostavite dobar utisak na sagovornika.

RepublikaFoto: pixabay.com
Uz jednostavne trikove, svako će vas zavoleti ne prvu loptu

Franćeska, koja živi u SAD ali je iz Rumunije, je popularni lajf kouč na Tik-Toku gde je pradi više od 200 hiljada ljudi, ali je njen video snimak  na kome deli savete o tome šta da radite kako bi se trenutno svideli ljudima lajkovalo više od 712 hiljada korisnika ove društvene mreže, dok ga je pogledalo više miliona na internetu.

I ne, razlog za viralnost ovog video snimka nije to što je Franćeska lepa, što isprobava najbolju šminku, ili skida odeću, već zato što su saveti koje je podelila ljudima veoma efektni, jednostavni i lako primenjivi. 

Evo njeinih osam saveta koje su mnnogi prepoznali kao veoma korisne:

  • Pitajte ih da vam učine uslugu. To se zove efekat Bendžamina Frenklina. Recite, na primer: "Hej, možeš li da mi dodaš so, molim te?". Tako će njihova podsvest da misli da joj se sviđate jer vam čini uslugu.
  • Izgovorite njihovo ime dok mu se obraćate. Svi volimo da čujemo svoje ime jer nas to čini važnima i cenjenima.
  • Sačekajte pre nego što odgovorite na nečije pitanje. To će kod sagovornika stvoriti utisak da stvarno razmišljate o tome šta su pričali i šta ćete da odgovorite. Ispadate bolji slušalac.
  • Pričajte sa dlanovima otvorenim ka sagovorniku. To šalje poruku njihovoj podsvesti da ste otovreni, da mogu da vam veruju i da ste njihov prijatelj.
  • Klimajte potvrdno glavom. Tako im stavljate do znanja da potvrđujete to što pričaju.
  • Primetite male detalje ili udelite kompliment. Mi volimo ljude koji vole nas.
  • Kopirajte njihov ton glasa i govor tela. To će poslati poruku njihovoj podsvesti da ste isti kao oni i tako ćete im se svideti još više.
  • Odajte priznanje i komplimente drugima dok ste u grupi. Ako ističete dobro, ljudi će želeti više da budu u vašoj blizini.
  • Sa druge srane, ako želite da poboljšate ljubavni život, Franćeska ima i par saveta u rukavu, uključujući i efekat "zabranjenog voća".

    - Želimo ono što ne možemo da imamo. Zato treba da napravite zamišljenu blokadu između vas koju oni moraju da preskoče kako bi došli do vas. Nešto poput "Sviđaš mi se, ali ne možemo da budemo zajedno zbog mojih roditelja, ili zato što radimo zajedno". Tako ćete im postati izazov i tako će vas želeti još više. 

    Predlaže i da pokažete svoju  ranjivu stranu jer je to okidač da se uključi instinkt druge osobe da vas zaštiti i čini ih opuštenijim kada su vašoj blizini. Ipak, upozorava da ne pomašate ranjivost sa nesigurnošću.

    Na kraju, Franćeska predlaže metodu zvanu "sidro", koja podrazumeva da odradite određeni gest, na primer da dotaknete ruku voljene osobe svaki put kada prolaze kroz pozitivna osećanja. Zatim, kada se budu osećali loše, uradite isti gest i to će u njima "uključiti" opet isto pozitivno osećanje.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
    Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

    Komentari (0)

    Loading