(VIDEO) STRUČNJAK PORUČUJE: Kore OVIH voćki pomažu u MRŠAVLJENJU, ali imaju i mnoge druge ZDRAVSTVENE BENEFITE!

Autor:

Lifestyle

13.07.2021

16:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stručnjak za hranu, životni stil i velnes, kaže da svaku hranu koju možete jesti sa korom treba konzumirati na takav način.

Foto: pexels.com
Foto: Ilustracija

Stručnjaci su često isticali da uključivanje dovoljne količine voća i povrća u vašu svakodnevnu ishranu može značajno koristiti vašem celokupnom zdravlju. Takođe usred pandemije, sve veći broj ljudi takođe shvata blagodati hranljive dijete jer su zdravlje i imunitet zauzeli prvo mesto.

Međutim, uvek je bilo jednake rasprave i zabune oko toga da li voće i povrće treba jesti sa korom ili bez nje. Ali, dr Sidant Bargava, stručnjak za hranu, životni stil i velnes, ima odgovor - kaže da svaku hranu koja se može jesti sa korom treba tako konzumirati.

- Uvek birajte voće koje se može konzumirati sa korom ili vlaknima pre onog koje se obično konzumira bez njih - kaže on u Instagram videu.

Kore voća i povrća često odbacujemo iz higijenskih razloga, za šta dr Bargava predlaže, da voće operemo spolja "sa malo sapuna kako bismo bili sigurni da je čisto".

Kore od voća i povrća prepune su osnovnih hranljivih sastojaka.

- Korica ploda ima ogromnu količinu vlakana. Zapamtite, 25-30 procenata hranljivih sastojaka voća poput vitamina i minerala leži u njegovoj kori - dodao je.

 

 

Neko voće koje se može jesti bez uklanjanja kore su breskve, kruške, šljive, grožđe, jabuke, guave i pomorandže sa njihovom belom opnom.

Prema Helthaljnu, nekoliko studija takođe pokazuje da konzumiranje voća sa njihovim vlaknastim opnama može učiniti da se osećate sitije smanjenjem osećaja gladi.

"Vlakna to mogu učiniti fizičkim istezanjem želuca, usporavanjem brzine pražnjenja ili uticajem na brzinu kojom se hormoni sitosti oslobađaju u vašem telu."

Tako neoguljeno voće i povrće može ne samo da poveća dnevni unos hranljivih sastojaka, već i da vam pomogne da izgubite kilograme, navodi Indian Express.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading