ČINI ČUDA ZA PLUĆA! Domaći recept sa šargarepom "čisti" sekret

Autor:

Lifestyle

13.07.2021

07:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za šargarepu se s pravom može reći da je prava vitaminska bomba!

RepublikaFoto: pixabay.com

Kraljica povrća, šargarepa, je niskokalorična i prebogata karotenoidima, koji se u organizmu pretvaraju u aktivni oblik vitamina A.

Zbog obilja karotenoida odnosno vitamina A koji je važan za zdravlje očiju, šargarepa je tradicionalno poznata kao hrana za vid, no odlična je i za jačanje imuniteta, a poboljšava rad mokraćnog i probavnog trakta.

Takođe uveliko pridonosi i dobrom zdravlju pluća, pa je i melem za disajne tegobe – pomaže kod prehlade, kašlja, bronhitisa i astme.

Ovo je oproban recepta za čišćenje pluća od sluzi sa šargarepom.

Uputstva za spremanje:

Pripremite 1/2 kg šargarepe i 4 kašike meda. Šargarepu očistite i narežite na kolutiće. Stavite u posudu i prelijte vodom toliko da povrće bude prekriveno. Nakratko prokuvajte dok šargarepa ne omekša.

Izvadite je iz vode te ispasirajte mikserom ili blenderom. Vodu u kojoj se kuvala šargarepa pustite da se ohladi, pa dodajte med i sve izmešajte s pasiranom šargarepom. 

Kako uzimati:

Uzimati u količini od 3 do 4 čajne kašičice na dan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading