ANIMIRAJTE DECU TOKOM VRUĆINA U STANU: Zabava i rashlađivanje

Autor: Marija Stanić

Lifestyle

10.07.2021

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo šta da radite kada je napolju toliko toplo da nije ni prijatno ni zdravo boraviti na otvorenom prostoru, a u blizini nema bazena ili plaže.

RepublikaFoto: pixabay.com
Uz par igračaka, malo vode i vašu pažnju dete će imati nezaboravan provod

Vrelo leto prilično otežava svakodnevno funkcionisanje, kako odraslih tako i dece, koja su zbog visokih temperatura onemogućena da provode vreme napolju, sve do kasnih popodnevnih sati.

Stvar je dodatno komplikovanija ako niste u mogućnosti da odmor provedete na moru ili jezeru, a bazen vam nije blizu. Srpski telegraf predlaže odlične načine kako da, bez izlaska, zabavite i istovremeno rashladite decu.

More u kupatilu

Ako je dete malo, možete smestiti bazenčić u tuš-kabinu ili kadu i napuniti ga vodom prijatne temperature. Ako je dete nešto veće, napunite običnu kadu. Unutra stavite razne gumene životinjice, a zabava će biti još bolja ako budete koristili plastične vodene pištolje, kojima ćete prskati dete. U istu svrhu mogu da posluže i obične plastične bočice sa raspršivačem. Danas na tržištu postoje i boje za vodu, pa možete napraviti pravo malo more u kupatilu za vašeg mališana. Ako imate terasu adekvatne veličine, "more" možete preseliti tamo u kasnim popodnevnim satima.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ne morate čak ni da posedujete veliku kadu

Plaža u sobi

Uzmite peškire, naduvajte bazenčić i napunite ga zgužvanim plavim papirnatim maramicama, koje, za rashlađujući efekat, možete nekoliko minuta držati u zamrzivaču. U istu svrhu možete da iskoristite plavi čaršav. Obucite kupaće kostime, napravite zdrave ceđene voćne sokove, dodajte led, a čaše ukrasite kolutovima limuna ili pomorandže i zanimljivim slamčicama. Pravite se da se prskate i uživajte u improvizovanoj plaži. Ako nemate klima-uređaj, uključite ventilator, a ispred njega postavite plastičnu flašu sa zaleđenom vodom ili činiju punu kockica leda.

Akvarel od šarenog leda

Obojite vodu temperama i zamrznite je u posudicama za led. Pod obložite novinama, a zatim belim papirima za crtanje i pustite decu da polako prave akvarele šarenim kockama leda. Ovo je super zabavan način da se deca rashlade.

Bazen za lutkice i igračke

Ako imate manje dete, možete organizovati kupanje lutkica. Napunite lavor ili kadicu hladnom vodom i sipajte malo šampona za bebe. Dajte detetu da okupa sve lutkice ili omiljene junake. Na ovaj način dete će se odlično zabaviti i neće mu biti vruće.

RepublikaFoto: pixabay.com
Zabava i rashlađivanje

Napravite ledenu pidžama žurku

Pre nego što ćete se opremiti za žurku stavite pidžame na 10 minuta u frižider, a pre toga ih blago isprskajte vodom. U ovoj zabavnoj igri sve je dozvoljeno, uključite ventilator, igrajte, pevajte, šalite se ili gledajte omiljeni film, uz kokice i hladna osvežavajuća pića.

Napravite originalni sladoled

Napravite sladoled, poštujući želje svoje dece, uz minimalnu korekciju. Zajedno učestvujte u pripremi ledene poslastice, pa će i uživanje u istoj biti mnogo veće.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading