ČUVENI RUSKI KARDIOLOG OTKRIO TAJNU DUGOG ŽIVOTA! Jedna stvar je ključna

Autor:

Lifestyle

06.07.2021

10:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski lekar Aleksandar Mjasnikov je pozvao gledaoce da se ponekad odreknu lifta i drugih civilizacijskih blagodati kako bi produžili život

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Aleksandar Mjasnikov

Lekar je podsetio na važnost redovne fizičke aktivnosti u životu svakog čoveka.

U emisiji "O najvažnijem" na TV kanalu Rusija 1, Aleksandar Mjasnikov se setio svoje majke, gerontologa Olge Mjasnikove, koja je uvek prala pod rukama, nosila torbe iz prodavnice i odbijala da kupi mašinu za veš. 

Doktor Mjasnikov je rekao da ne postoji takva bolest, takvo doba i takvo stanje u kojem bi fizička aktivnost bila kontraindikovana za osobu.

- U svemu pronađite fizičku aktivnost! Odustanite od lifta! Da li treba negde da idete? Šetajte! Morate pešačiti najmanje 5 kilometara dnevno. Trebalo bi više da stojite, a ne da sedite! - savetuje lekar.

Od svih vrsta vežbanja, preporučio je da se posebna pažnja posveti hodanju, plivanju, trčanju i drugim vrstama fizičkih vežbi niskog intenziteta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading