ONE SU PRAVI ELISKIR MLADOSTI! Šaka malina dnevno bolja je za kožu od svake kreme

Autor:

Lifestyle

03.07.2021

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sezona malina je počela a osim što su ukusne i zdrave čuda čine i za lepotu.

RepublikaFoto: pixabay.com

Zato, uživajte u ovom bobičastom voću, jer ono je pravi domaći eliksir protiv starenja. Koliko je ukusno, toliko je zdravo, posebno u prevenciji malignih i srčanih oboljenja.

Malina sadrži dnevnu dozu vitamina C

Malina je izuzetno bogata snažnim antioksidansima, koji deluju protivupalno, sprečavaju delovanje štetnih bakterija i gljivica. Među njima su antocijani koji daju malini crvenu boju, resveratol koji usporava starenje, elagitanin koji ima antikancerogena svojstva.

Čaj i sirće

Od osušenih listova maline priprema se čaj koji se koristi kod prehlada, upale grla, kašlja, dijarere...Sirće i sok od maline snižavaju povišenu temperaturu.

Dnevna doza

Količina od 100 grama malina sadrži skoro polovinu dnevnih potreba vitamina C, pokazala su istraživanja. Osim vitamina C, sadrži i vitamine B, E i K, a od minerala kalijum, magnezijum, mangan, bakar.

Malina čisti krvne sudove

S obzirom na to da obiluje vlaknastim matrijama, koje podstiču varenje, uspešno se čiste i krvni sudovi. Maline su odlične za kožu.

Za one koji imaju blago povišen šećer i holesterol, stručnjaci za ishranu savetuju svakodnevnu užinu od malina, jer one povoljno deluju na nivo šećera u krvi i podstiču metabolizam masti sprečavajući tako njihovo taloženje u organizmu.

Inače, u 100 grama malina ima samo 52 kalorije, što je svrstava u niskokalorično voće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading