SPAS OD VRUĆINE! Tri trika koji će vam pomoći da se RASHLADITE NA BRZINU

Autor:

Lifestyle

25.06.2021

10:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posledjih dana na sve načine tražimo spas od vrućine.

RepublikaFoto: pixabay.com

Nismo uvek u mogućnosti da boravimo u klimatizovanom prostoru tokom ovih visokih temperatura, ali je tada bitno da znamo kako da se rashladimo u svega nekoliko minuta i olakšamo sebi boravak na vrućinama.

Ovo su tri metoda koji će doprineti da se rashladite u najvrelijim danima, koji nam tek slede u Srbiji.

Čaj od nane

Napravite čaj od nane, ali ne vruć. Kada umočite vrećicu u hladnu vodu dobićete isti efekt kao i kada je potopite u vruću. Poznato je da nana rashlađuje jer su njeni listovi bogati prirodnim mentolom, a utažiće žeđ, olakšati disanje i to će nas razbuditi. Redovnim unošenjem tečnosti sprečiće se dehidracija koja dovodi do podizanja telesne temperature.

Savršeno letnje piće dobićete kada jednu vrećicu čaja od nane potopite u čašu vode s ledom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Kokosova voda

Voda je najbitnija kada se treba hidrirati, posebno ako ste na suncu ceo dan. Ipak, kokosova voda možda je još bolja opcija od one obične kada vam je potrebno da se brzinski rashladite. Naime, u njoj ima više vitamina, minerala i elektrolita i efikasnije će vas rashladiti nakon boravka na suncu.

Kocke leda stavite na delove tela

Stavite led na određene tačke na telu, iz zamrzivača izvadite nekoliko kockica leda i prislonite ih na tačke na telu na kojima su vam vene najbliže površini kože. To su vrat, grudi i slepoočnice.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading