UBIJAJU VAS KOMARCI I NE ZNATE ŠTA ĆETE? Doktor Nestorović otkriva da ovu BILJKU držite u frižideru 5 dana i onda uradite OVO!

Autor:

Lifestyle

17.06.2021

10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktor Branimir Nestorović savetuje kako da zaštitite sebe i svoje najmilije od krvopija i to na potpuno prirodan način.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ako jedete beli luk, komarci će vas izbegavati

Doktor Branimir Nestorović kaže da postoje jednostavni, prirodni načini da se odbiju komarci poput korišćenja vitamina B kompleksa, posebno B1 vitamin koji ima miris koji odbija ženske komarce – koje ubadaju.

- Kada piju ovaj vitamin, komarci beže jer im je miris znoja neprijatan, a sličan efekat ima i beli luk - tvrdi Nestorović za Link TV.

Nestorović kao posebno efikasan način odbijanja insekata navodi i jednu našu staru biljku – koprivu.

- Kopriva ubija sve što postoji. Uberete koprivu i stavite je da stoji u frižideru pet dana u vodi i sa tom vodom isprskate kuću i insekti nestaju za nekoliko sati - tvrdi on.

RepublikaFoto: youtube.com/ Ras Televizija
U prirodi postoji lek za mnoge bolesti: dr Branimir Nestorović

Stare biljke poput koprive su vremenom razvile odbrambene sisteme koji ih štite od virusa, bakterija, gljivica i od drugih biljaka, pa su zato efikasne.

Ako do uboda ipak dođe, svrab predstavlja jedan od najvećih problema, a Nestorović kao rešenje predlaže još jedan stari recept – eozin.

- Eozin pomaže, crvena boja koja se namaže da bi se smanjio svrab i sprečila infekcija. Ali ako se naprave plikovi i krastice, onda to ne vredi, i na red dolazi novi stari lek – cink oksid – mast koju zovemo cinkova mast i koja može da se maže par puta dnevno jer ima antiseptičko i antialergijsko dejstvo - objašnjava Nestorović.

Dakle, ako želite da se spasite ovih dosadnih insekata, potrebno je da rešenje potražite u prirodnim preparatima, umesto da posežete za hemikalijama koje mogu da imaju i nuspojave.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading