Trpezarija puna nove energije

Autor:

Lifestyle

17.06.2021

10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trpezarija je veoma važan ambijent doma i za one koji u njemu žive, ali i za sve goste koji ga posete, jer svojim dizajnom, funkcionalnim i estetskim karakteristikama, može ostaviti poseban utisak. Zbog užurbanog načina života, izgubili smo neke dobre navike, pa smo tako za obroke prestali da koristimo trpezarije, a opredeljujemo se za kioske brze hrane i restorane.

Foto: Promo

Da bismo od trpezarije napravili privlačan kutak koji će parirati restoranima, njeno uređenje zaslužuje posebnu pažnju. Bilo da je trpezarija (video) u vašem domu zasebna prostorija, uklopljena u kuhinju ili dnevnu sobu, uz prave savete je možete urediti tako da bude funkcionalna, ali i lepa.

Ukoliko se možete pohvaliti velikom kvadraturom doma, najbolje rešenje je da trpezarija bude u zasebnom prostoru. Njen ambijent ulepšaće trpezarijski sto TOLEDO, u kombinaciji opak bele i crne, sa pločom od kaljenog stakla, koji monohromatskom kombinacijom doprinosi eleganciji, a tapacirane trpezarijske stolice G604 minimalističkom ambijentu obezbediće osećaj udobnosti, dok će ljubičasta boja uneti dinamiku u monohromatski ambijent.

U velikoj i prostranoj trpezariji svakako ima mesta i za nameštaj koji služi za odlaganje, a najbolje je ubaciti onaj koji će se uklopiti funkcionalno, ali i estetski. Komoda ENZO, iz istoimene kolekcije, ispunjava navedene kriterijume, njene dimenzije garantuju da ćete spakovati sve što vam je potrebno, dok dizajn podržava moderan stil uređenja. Gornja površina police biće odlična za postavljanje dekoracije, a ovoj svrsi može poslužiti i njena otvorena polica.

Uz ovakav ambijent i nameštaj treba koristiti svedenu dekoraciju, a jedan od predloga je da iznad komode postavite jedno manje i jedno veće ogledalo, čije će se reflektujuće površine odlično uklopiti uz belu lak foliju.

Foto: Promo

Veliki prostor dozvoljava i dodatnu vitrinu za odlaganje, a ona koja će se savršeno uklopiti uz ENZO komodu jeste vitrina ENZO 2K VS1 125. Ova vitrina ne zauzima veliku površinu, a zahvaljujući vertikalnom sistemu odlaganja obezbeđuje dovoljno mesta za sve što vam može biti potrebno za vreme obroka i druženja za stolom.

Ukoliko kuhinja i trpezarija dele isti prostor, nameštaj bi, osim po boji, trebalo uklopiti i stilski. Iz tog razloga, uz kuhinju MILENA, u opak belom dezenu sa belom lak folijom, možete kombinovati trpezarijski sto CREMONA TS 155x90, koji predstavlja spoj klasičnog i savremenog. Stolice koje bi se podjednako dobro uklopile u ovaj ambijentom jesu stolice NF-901A, kao i trpezarijske stolice G504.

Kako je i ovaj enerijer monohromatski, boju možete uneti kroz dekoraciju. Žuta će uneti vedrinu u prostor, a prostor dodatno oplemenite biljkama. Prednost povezane trpezarije sa kuhinjom upravo je u funkcionalnosti, tako da sto može biti dodatna radna površina, ili na njega možete postaviti bokal sa vodom, voće i kolače.

Vrlo često u domovima viđamo i spoj dnevnog boravka i trpezarije, a u tom slučaju je potrebno da dekor stola uklopite sa dekorom nameštaja u sobi. Pravi izbor je drvo dekor i artisan hrast, a uz sistem elemenata LAZIO dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu da uklopite trpezarijski sto OSCAR TS, koji zadovoljava sve estetske i funkcionalne zahteve. Odličan dodatak jesu i stolice KRIS, čija zelena boja podseća na industrijski stil i daje ambijentu notu avangarde.

Uz ove savete i male trikove, vaša nova trpezarija će ujedno postati i vaše novo omiljeno mesto u domu u kome ćete voleti da provodite vreme. Važno je da se odlučite za stil, izaberete svoj idealni nameštaj i oživite posebnu vrstu energije kojom će zračiti čitava prostorija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading