RODITELJI U SRBIJI DECI DAJU KRATKA I STRANA IMENA: Ovo je lista najpopularnijih u 2021. godini

Autor:

Lifestyle

12.06.2021

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Budući roditelji sve češće se odlučuju da svojim bebama umesto srpskih tradicionalnih imena daju neko kratko, stranog porekla.

RepublikaFoto: pixabay.com

Prema pisanju portala Stil, najpopularnija imena za 2021. godinu za devojčice će biti Mia, dok će se ove godine roditi najviše dečaka sa imenom Relja. 

Budući roditelji izjasnili su se da će se, ukoliko dobiju devojčicu, najčešće opredeljivati za kratka imena. Mia je na vrhu liste, a za njom slede Ema, Mila, Ela, Lara, Lina, Sofija, Hana, Ana, Lea i Natalija.

RepublikaFoto: pixabay.com

Pročitajte i  Napravite savršeno lisnatno testo: Sto puta bolje od kupovnog, a pogačice se tope u ustima

Kad je reč o dečacima, najpopularnija imena u 2021. biće, osim Relje, još i Mateo, Noa, Emil, Leon, Teo, Matija, Filip, Nikola, Danijel i Luka.

Trend davanja stranih imena deci u Srbiji ne jenjava. Ali, uprkos tome, najčešće žensko ime u Srbiji je Milica, a najčešće muško Dragan, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku.

Kako vam se dopadaju imena za decu koja će biti najpopularnija u 2021. u Srbiji?

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zoran

13.06.2021 09:47

Сваки француски матичар има списак имена која родитељ може да да свом детету. Имена која нису на том списку не могу да буду дата. На тај начин би се и ми Срби ослободили страних и осталих бесмислених имена.