Očistite drveni pribor prirodnim sredstvima: Nekoliko načina za rešavanje ustajalog mirisa!

Autor:

Lifestyle

08.06.2021

21:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne postoji domaćica koja u kuhinji nema bar jednu drvenu varjaču ili neki drugi drveni pribor koji rado koristi tokom pripreme jela. Međutim, iako praktičan za upotrebu, ovaj pribor veoma brzo uvuče različite mirise hrane i nakon nekog vremena se oseća na ustajalo. Tetka Saveta vam predlaže nekoliko načina kako da pomoću kuhinjskih sastojaka očistite drveni kuhinjski pribor.

Foto: Photo by Karine Monteiro from Pexels
Foto: Ilustracija

Za početak treba da znate da je jedan od najboljih kuhinjskih sastojaka koji možete da koristite za čišćenje bilo čega u kući limun. Da biste se rešili mirisa koji se uvukao u drveni kuhinjski pribor, iscedite sok limuna i dodajte ga u toplu vodu. Spustite drveni pribor u mešavinu i ostavite da upije 15 minuta. Ako se voda ohladi, dodajte još tople vode. Nakon što izvadite pribor, obrišite ga suvom pamučnom krpom i stavite na sunce da se osuši.

Drveni pribor možete očistiti i pomoću kuhinjske soli. Sve što treba da uradite jeste da dodate so u posudu s vodom i pribor kuvate pet minuta, nakon čega treba da ga ocedite i obrišete suvom krpom.

Napravite pastu od sode bikarbone i soka limuna. Nanesite je na drveni pribor i ostavite na suncu da upije 15 minuta, a zatim isperite toplom vodom.

I za kraj, jedan od najboljih i najlakših saveta za čišćenje drvenog kuhinjskog pribora jeste pranje u toploj vodi. Naime, pribor možete oprati u vrućoj vodi svaki put i pre i posle korišćenja i tako sprečiti da uvuče miris hrane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading