MOĆNI ČAJ SA ISTOKA ČINI ČUDA ZA ORGANIZAM: Smanjuje rizik od dijabetesa, čak i uklanja neprijatan miris stopala!

Autor:

Lifestyle

02.06.2021

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obično čujemo o pozitivnim efektima zelenog čaja, ali ređe se spominje koliko zapravo blagotvornih dejstava ima crni čaj.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ne samo da smanjuje rizik od srčanog udara i od dijabetesa, već vam može pomoći u suzbijanju neprijatnog mirisa stopala.

Bolji rad srca

Redovno konzumiranje crnog čaja pomaže u radu srca i smanjuje rizik za moždanog udara i drugih bolesti, posebno ako pijete nekoliko šoljica dnevno.

Studije pokazuju da oni koji piju tri ili više šolja crnog čaja na dan mogu smanjiti rizik od moždanog udara i do 21 odsto.

Ublažava stres

Crni čaj sadrži supstance koje vam pomažu da pređete u opušteno i smireno stanje. Ispijanje crnog čaja može sniziti nivo kortizola, tako da ćete imati bolju kontrolu nad stresom. Ako konzumirate ovaj napitak svakog dana, najverovatnije ćete se osetiti smirenijim i izbalansiranim.

Pojačava imunitet

Crni čaj pomaže u jačanju vašeg imunog sistema jer ima visok kapacitet radikalne apsorpcije kiseonika.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Smanjuje rizik od dijabetesa

Stariji ljudi na mediteranskim ostrvima bili su pod manjim rizikom da obole od dijabetesa zbog redovnog ispijanja crnog čaja. Često su pili šolju ili dve ovog čaja svakodnevno.
Istraživanja su pokazala da je delotvoran i pri sprečavanju nastanka dijabetesa tipa 2.

Uklanja neprijatan miris stopala

Crni čaj u sebi sadrži supstancu zvanu taninska kiselina. Ona eliminiše bakterije zbog kojih stopala imaju neprijatan miris, a takođe može zatvoriti pore tako da ćete se manje znojiti, piše Pink.

Da biste koristili ovaj kućni lek, skuvajte dve kesice čaja u jednom litru vode, i ostavite da odstoji 15 minuta. Čaj prohladite pre nego što potopite stopala na 15 do 20 minuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading