ISKUSNE DOMAĆICE SAVETUJU: 10 genijalnih trikova da kuhinja uvek blista

Autor:

Lifestyle

24.05.2021

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki broj domaćica sigurno ima one momente kada se nakon kuvanja u kuhinji pojavi totalni nered. Kako da to sprečite, da ne biste konstantno brisali kuhinju? U sledećim redovima pogledajte neke cake za održavanje kuhinje čistom.

RepublikaFoto: Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

1. Ako police u frižideru prekrijete prozračnom folijom, neće biti potrebno da odvajate mnogo vremena za njihovo čišćenje i pranje. Za vreme čišćenja prosto treba da bacite staru foliju i da stavite novu.

2. U kuhinji će uvek vladati prijatna aroma, samo ako svuda postavite teglicu sa sodom bikarbonom i nekoliko kapljica eteričnog ulja. Teglica treba da bude prekrivena folijom koju ste probušili na par mesta. Samo je potrebno povremeno da protresete teglicu i da u nju dodate nekoliko kapljica eteričnog ulja.

3. Drugi važan momenat u kuhinji je nedostatak neprijatnih mirisa u frižieru. Aktivni ugalj će odraditi savršen posao – samo nekoliko tabletica apsorbuje neprijatne mirise.

4. Da biste uklonili neprijatan miris ribe, belog luka ili luka sa vaših ruku, pomoći će vam svaki predmet napravljen od nerđajućeg čelika. Prvo operite ruke običnim sapunom, a nakon toga ih istrljajte nerđajućim čelikom, miris nestaje.

5. Potrebno je da operete čaše, uflekane čajem? Nema problema! Prelijte ih kefirom da odstoji tako preko noći. Ujutru neće biti naslaga i čaše prosto isperite vodom i operite običnim deterdžentom.

6. Čaj je odlična prirodna alternativa za sintetičke odmašćivače. Snažno varivo od čaja će pomoći u čišćenju parketa, linoleuma, čak i stakla od masnih nečistoća.

RepublikaFoto: Photo by Jason Briscoe on Unsplash

7. Koristite posebne posude za čuvanje hrane. One izgledaju urednije, zauzimaju manje prostora i pomažu proizvodima da sačuvaju svoja korisna svojstva.

8. Kada tucate meso, mali komadi se svuda razlete? Budući kotlet stavite u najlon kesu i po njoj tucajte. Svo meso će ostati unutra u kesi.

9. U kuhinji zakačite malu magnetnu dasku po kojoj možete pisati markerom. Bilo kad možete napisati šta vam je potrebno da kupite ili kako da skuvate koje god jelo.

10. Posebnu pažnju obratite na sledeća mesta i predmete: držače na frižideru, sunđere za sudove, kanalizacione kanale, slavine, kuhinjse krpe. Brišite, perite i redovno ih menjajte i vaša kuhinja će uvek izgledati uredno i čisto!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading