DA BILJKE CVETAJU KAO LUDE! Moćni rastvor pospešuje rast a pravi se od samo 2 sastojka! (RECEPT)

Autor:

Lifestyle

18.05.2021

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavna komponenta nege je pravovremeno i pravilno đubrenje. Međutim, cveću treba pažnja i ljubav, kao i redovni tretmani koji mu umnogome mogu pomoći da bude raskošno i lepo.

RepublikaFoto: pixabay.com

Pored organskih dodataka za sobno cveće, koje možete naći u svim poljoprivrednim apotekama, jednako korisni za biljke mogu biti i rastvori iz domaće radinosti, a mi smo pronašli recept za jedan u koji se kunu i iskusni cvećari.

Da li ste znali da aspirin, osim što se koristi u medicinske svrhe, može da pospeši i rast biljaka i pomogne im da se oporave. 

U aspiriniu se nalazi salicilna kiselina koja zajedno sa osatlim sastojcima pomaže u rastu biljaka.  Aspirin je koristan za sve vrste biljaka, bilo da ih gajite u dvorištu ili u saksijama, jer ih čini otpornijim i pospešuje njihov rast.

Sve što vam je potrebno za ovaj rastvor je jedna tableta aspirina i jedan litar destilovane vode.

Priprema:

Izmrvite tabletu i, ubacite u vodu, promešajte s vremena na vreme, sve dok se ne otopi. Ovim rastvorom možete zalivati ili prskati biljke, jednom nedeljno za najbolje rezultate. 

RepublikaFoto: pixabay.com

Evo kako rastvor deluje na biljke: 

Deluje na razvoj korena.

Redovnom upotrebom cveće postaje bujnije.

Posprešuje rast tako što sprečava pojavu gljivica. Apsirin može da spreči proizvodnju etilena koji najčešći uzrok zbog koga biljke uvenu. 

Aspirin je odličan i za rezano cveće. I u ovom slučaju aspirin je od pomoći. U vazu sa cvećem dodajte izmrvljenu tabletu i ono će duže ostati sveže. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading