NAJPOŽELJNIJI MUŠKARCI IMAJU JEDNU ZAJEDNIČKU OSOBINU! Žene prosto na nju otkidaju!

Autor: Republika

Lifestyle

01.05.2021

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije neuobičajena pojava da su određeni muškarci, koji su prosečnog izgleda, ali imaju visok nivo samopouzdanja popularniji među ženama nego oni privlačnijeg fizičkog izgleda, a postoji i objašnjenje za taj fenomen.

RepublikaFoto: Photo by Jakari Ward on Unsplash

Studija objavljena u časopisu Psychological Science otkriva kako su muškarci prosečnog fizičkog izgleda i zavidnog nivoa samopouzdanja poželjniji kod ženskog pola nego oni s višim nivoom fizičke privlačnosti.

U istraživanju je učestvovalo 96 muškaraca i 103 žene koji su bili deo eksperimenta u obliku brzinskih dejtova. Svaki učesnik je proveo tri minuta u razgovoru sa drugim učesnikom, a rezultati su pokazali da su muškarci koji veruju da su privlačniji nego što jesu ženama zapravo i poželjniji.

Osim što se pokazalo kako je samopouzdanje ključna stvar za ovakav ishod istraživanja, studija je takođe pokazala kako muškarci koji nisu previše opterećeni svojim fizičkim izgledom odgajaju i samouvereniju decu.

Zaključak je jasan, a sada i naučno dokazan: žene preferiraju samouverene i dobroćudne muškarce čiji fizički izgled nije nužno povezan s tipičnim standardima lepote.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading