KRVNI PRITISAK JE SRŽ PROBLEMA: Svi radimo JEDNU stvar čim ustanemo, a zbog nje PATIMO CEO DAN!

Autor:

Lifestyle

30.04.2021

07:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dr Sergej Pantić, pomoćnik direktora beogradske Hitne pomoći, upozorio je na opasnosti koje vrebaju hronične bolesnike za vreme praznika. Naveo da najviše problema uvek imaju plućni bolesnici i osobe sa neuravnoteženim krvnim pritiskom, a nije samo do temperature nego i do zagađenja i izduvnih gasova, posebno zimi.

RepublikaFoto: TV Pink/printscreen
Dr Sergej Pantić

Šta da rade osobe koje pate od niskog krvnog pritiska?

Dr Pantić je naglasio da se u Hitnu najviše javljaju osobe koje pate od niskog pritiska, a naveo je i šta je neophodno da urade kako bi izbegli probleme.

- Ljudi ustanu pa ne doručkuju pa prvo kafa, a ko ne doručkuje pa mu uz to još i padne šećer, pa popijete kafu koja vas malo razbudi ali ne diže pristisak, plus još je diuretik pa još više spusti pritisak - objašnjava dr Sergej dodajući da može kafa da se pije ali prvo i pre svega doručak!

- Sve može, ali obavezno doručak. Nema skakanja ujutru iz kreveta nego minut-dva sednete, odmorite, razmislite šta ćete i kako taj dan pa onda ustajete - ističe dr Pantić, prenosi Mondo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ivana

30.04.2021 19:25

Slusaj doktore, ja ako iz kreveta ne iskocim kao profesor fizickog iz filma "Lajanje na zvezde", ja necu ni da ustanem, Ne bi mi bilo prvi put da sednem na ivicu kreveta da se presaberem, i onda se probudim sat vremena kasnije. :)