SPREČITE DA VAM NOVAC "BEŽI" IZ KUĆE! Tajna je u uređenju jedne prostorije po feng- šui pravilima

Autor:

Lifestyle

28.04.2021

20:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi finansijski problemi potiču iz ove prostorije, zato je vrlo bitno da u njoj vlada pozitivna energija, savetuju stručnjaci drevnog učenja

RepublikaFoto: pixabay.com
 Kupatilo područje na koje treba obratiti pažnju kada je u pitanju feng-šui

Feng-šui je drevna kineska filozofija za poboljšanje protoka energije u vašem domu. Jedna od tih energija je vodeni element, koji je povezan sa bogatstvom i mudrošću. Zbog toga je kupatilo područje na koje treba obratiti pažnju kada je u pitanju feng-šui. Tetka Saveta vam predlaže nekoliko načina za stvaranje dobrog feng-šuija u ovoj prostoriji.

Štedite vodu

Feng-šui je filozofija koja povezuje naš dom s našim okruženjem i prirodom. Na najosnovnijem nivou, promišljeno čuvanje vode koju koristite u kupatilu stvara dobru energiju. Ukoliko vodite računa pri korišćenju ovog resursa, ta pažnja će se preliti i na druga područja vašeg života, uključujući i to kako se drugi ophode prema vama. Ovo ćete postići ako instalirate uređaj za uštedu vode, kraće se tuširate i popravite česme da ne kaplju.

RepublikaFoto: pexels.com

Spustite poklopac na WC-šolji

Toalet ima funkciju ispiranja otpada i vode. To je jedno od područja na koja treba obratiti pažnju kada je dobar feng-šui u pitanju. Da biste umanjili gubitak bilo kakvih sredstava, držite poklopac WC-šolje spušten kada je ne koristite. Na ovaj način ćete smanjiti i vlagu u kupatilu i sprečiti stvaranje buđi.


Vrata kupatila držite zatvorena

Kao i poklopac WC-šolje, i vrata kupatila su jedan od načina da energija ode iz vašeg doma kroz odvod. Iz tog razloga, vrata uvek moraju biti zatvorena. Na ovaj način ćete smanjiti mogućnost da dobar či ode od vas.

RepublikaFoto: pixabay.com
Tekst potpisa

Ogledalo na vratima kupatila

Ukoliko možete, namestite ogledalo na spoljnoj strani vrata kupatila za dobar feng-šui. Ogledalo će neutralisati njegovu lošu poziciju u domu i oterati lošu energiju. Međutim, ovo se ne preporučuje ukoliko su preko puta vrata spavaće sobe nekog od ukućana.

Biljke

Zelena sobna biljka jedan je od najpopularnijih načina za poboljšanje feng-šuija u bilo kom kupatilu. Biljka pretvara silaznu energiju vode u vitalnu životnu energiju. Voda hrani biljke, čini ih jakim i pomaže im da rastu. Osim toga, u ovu prostoriju unosi element prirode.

RepublikaFoto: pixabay.com

Bacajte proizvode kojima je istekao rok

Redovno proveravajte proizvode koje držite u kupatilu poput kozmetike, toaletnih potrepština i lekova. Ovi proizvodi imaju rok trajanja, pa bacite sve što je isteklo ili vam više nije potrebno. Prema feng-šuiju, ono što čuvate u domu utiče na vaše zdravlje i blagostanje. Čak i ako ga ne koristite, to utiče na vašu energiju.

Zamenite peškire

Peškiri s vremenom počinju da skupljaju bakterije i razne mirise i zato je neophodno da ih redovno menjate novim. I oni, ali i stazica na koju stajete nakon kupanja treba da budu od prirodnih materijala. Koža je najveći organ vašeg tela i vi upijate energiju materijala koji na nju stavljate! Slično tome, na feng-šui u vašem domu takođe utiču kvalitet i životna energija materijala u kupatilu.

Redovno i detaljno čišćenje

Budući da je kupatilo prostorija za čišćenje i pročišćavanje tela, obavezno ga redovno čistite. Umesto hemikalija, koristite prirodne proizvode što je više moguće. Vrlo je lako da ih sami napravite, a takođe se mogu naći i u prodavnicama. O kupatilu treba da razmišljate kao o sopstvenom telu i zato neka bude čisto i uvek vodite računa o tome.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading