NAPRAVITE NAJLEPŠE ARANŽMANE! Dekoracijom unesite duh Vaskrsa u svoj dom

Autor:

Lifestyle

29.04.2021

16:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upotrebite maštu i zajedno sa decom napravite piliće, venčiće, leptiriće i mnoge druge unikatne detalje

RepublikaFoto: pexels.com

Pravljenje dekoracija za Vaskrs treba da bude jednostavno, zabavno i nešto čemu se radujete, a ne složen posao od kog se umorite. Da bismo vas inspirisali, donosimo vam neke ideje za vaskršnje ukrase.Vesele vaskršnje boje, sveže prolećno cveće, venčići za vrata i slatki vaskršnji dekor u obliku zečića i pilića... Sve ovo možete praviti sa svojom decom, a dekoracija će praznik, svakako, učiniti mnogo veselijim. Ovo su predlozi Tetka Savete...

Vaskršnje drvce

Za ovu kreaciju izaberite jednu lepu granu ili više grančica bilo kog drveta. Mogu biti olistale i s cvetićima ili ih možete čak i prefarbati. Stavite ih u vazu i okitite jajima od stiropora, plastike ili nekog drugog laganog materijala. Dekoraciju možete upotpuniti šarenim trakicama i svetlucavim štrasom.

Vaskršnja kanta s jajima

Ko kaže da se vaskršnja jaja ređaju samo u korpe? Ova predivna kanta je možda i bolja ideja. Zalepite, bojite, crtajte ili dodajte nalepnicu za dizajn svoje vaskršnje kante. Zatim je napunite travom i dodajte dekorativna jaja. Da biste napravili jaja, jednostavno isecite ukrasni papir i čvrsto zalepite na jaja.

Viseća dekoracija

Ukoliko imate gomilu onih plastičnih kinder jaja, ovo će biti veoma laka dekoracija za vas. Stavite sitne bombonice i čokoladice u jaja, a zatim pomoću dekorativnog papira napravite od njih ptičice ili zečiće. Da biste ih okačili na konopac, ugrejte iglu, a zatim probušite dve rupice na jajima. Između možete nalepiti dugmad i plišane loptice.

RepublikaFoto: pixabay.com
Čep kao dekoracija za salvete

Još jedna prelepa porodična aktivnost. Ofarbajte čep od flaše u žuto, a zatim crnim markerom nacrtajte oči, za kljun isecite parče narandžastog papira i zalepite. Dodajte žuto pero na poleđini i zalepite pile na široku traku, koju ćete zavezati oko salveta.

Salvete zečje uši

Vaskršnji ukrasi mogu biti neobični, ali i elegantni poput ovih ušiju od salveta. Preklopite salvetu napola da biste napravili trougao, a zatim uvijte u dugačku traku i ponovo preklopite napola. Provucite ukrasnu traku kroz kuglicu i vežite oko salvete. Nakon toga provucite još tri tračice kroz kuglicu kao brkove.

Venac sa leptirima

Prvo nacrtajte i isecite šarene leptiriće ili koristite dekorativni papir, koji ćete zalepiti na njih. Da biste napravili antene, koristite tanak konopac i zalepite ga na leptira. Leptiriće zakačite na najobičniji venac od grančica i dobićete prelepu dekoraciju za sto, u koju možete poređati jaja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Venac s vaskršnjim jajima

Sve što vam je potrebno jeste običan venac od grančica, dekorativna jaja i traka. Jednostavno, zalepite dekorativna jaja na venac da biste dobili šareni ukras i zakačite ga na vrata s trakom.

Cveće od papira

Unesite proleće u dom ovim finim cvetovima od papira, koji će trajati cele sezone. Da biste napravili ovu dekoraciju, stavite nekoliko šarenih ili jednobojnih korpica za kolače jednu u drugu. Presavijte ih napola i isecite u obliku latica ili resa. Od žice napravite stabljiku, koju ćete provući kroz sredinu. Šarenu ukrasnu traku obmotajte oko dna korpica, pa sve do kraja žice.

RepublikaFoto: pixabay.com

Staklena tegla kao vaza

Centralnom delu stola možete dati rustičan izgled ovim aranžmanom. Da biste napravili ovu dekoraciju, vežite nekoliko tegli šarenim trakama ili kanapom, a zatim u njih stavite omiljeno cveće. Tegle možete iscrtati ili ih ukrasiti nalepnicama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading