Recept za LOSION PROTIV PERUTI koji će vam svi tražiti: Glavni sastojak je mlada KOPRIVA!

Autor: Republika

Lifestyle

19.04.2021

21:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ponekad, u potrazi za rešenjem naših zdravstvenih problema, zaboravimo na to, da nam je priroda već dala sve potrebno za zdravlje i da su nam da dohvat ruke prirodni i besplatni lekovi.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Za zdravlje kose vrlo je dobra tinktura koju je lako napraviti od korena koprive. Tinktura je pokazala veoma zapažene rezultate u borbi sa peruti, dok kosa postaje gusta, mekana i sjajna, piše Novosti Magazin.

Kad bi ljudi shvatili, koliko je ova biljka lekovita, sadili bi samo koprive. Svi delovi koprive – stabljika, lišće, koren i cvet – imaju lekovita svojstva.

Kopriva je jako korisna za bolesti krvnih sudova, npr. Birgerove bolesti. Mnoge osobe bi mogle izbeći amputaciju noge, ako bi počele sa kupkom od koprive na vreme. Svaki grč, bilo gde da se pojavio, ukazuje na lošu cirkulaciju. Kod takvih simptoma preporučuje se kupka sa koprivom.

Kupka se takođe preporučuje kod koronarne bolesti srca. Uđite u kadu i okupajte područje srca toplim čajem od koprive. Dok to radite, nežno masirajte područje srca, piše Novosti Magazin.

RepublikaFoto: Photo by Tim Mossholder on Unsplash
Foto: Ilustracija

Čaj od koprive ne samo da odlično gasi žeđ, nego osvežava i otklanja umor. Za išijas, artritis, lumbago i neuritis u rukama i nogama potrebno je lagano udarati zahvaćeno područje sa sveže ubranom koprivom.

Sušena kopriva se može nabaviti u prodavnicama zdrave htane. Svežu mladu koprivu možete ubrati u proleće. Što je mlađa i svežija kopriva, jača su i njena lekovita svojstva. Najbolji efekat se postiže ako se čaj ne popije odmah, nego se pomalo pijucka. Čaj od koprive ne treba zaslađivati, jer on nema neugodan ukus. Po želji, čaju se može dodati malo kamilice ili mente, piše Novosti Magazin.

Losion protiv peruti i opadanja kose sačinite sami

- 100g koprive kuvati na tihoj vatri 20 minuta u pola litra destilovane vode

- dodti 25gr kamilice i ostaviti 8 sati da stoji

- tečnost zatim ocediti i dodati joj 200 gr vinskog sirćeta

Ovaj losion utrljavati u koren kose svako veče. Rezultati neće izostati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading