Popili ste 3 kafe od jutros a umor ne prolazi? Ljudi u Srbiji se masovno žale na ove simptome: Doktorka iz Hitne pomoći ima odgovor

Autor:

Lifestyle

14.04.2021

14:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne znam šta mi je. Popila sam tri kafe od jutros, a jedva gledam. Osećam se kao da me voz pregazio, bio je samo jedan od komentara koji smo danas čuli, a bilo ih je na desetine.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Da bismo proverili o čemu se radi, razgovarali smo sa dr Ivanom Stefanović iz Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

- Naravno, ako se isključi mogućnost zaraze virusom kovid 19, onda su ove tegobe povezane sa prolećnim umorom i promenom vremena i vazdušnog pritiska. Krvni sudovi se šire, pritisak pada, pa se zato osećamo umorno, iscrpljeno, pospano - rekla je dr Stefanović.

Iako svi, kada se osećaju ovako, prvo počnu da preteruju sa kafom, dr Stefanović kaže da je to zapravo velika greška.

- Kafa je diuretik, pa povećanje količine daje suprotan efekat. Kafa prvo podigne pritisak, ali ga zatim i obori, pa se posle toga osećamo još umornije. Umesto mnogo mnogo kafe, potrebno je da pijemo što više vode i da jedemo malo slaniju hranu - savetuje naša sagovornica.

A prema najavam meteorologa, sutra nas očekuje zahlađenje i kiša koja će padati ceo dan, a ta promena vremena najteže će pasti asmatičarima i kardiovaskularnim bolesnicima.

Obavezno je zato ovih dana kontrolisati hipertenziju, pa ako ona bude povećana, verovatno će biti neophodno povećati terapiju i ubaciti diuretik"

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading