ISPUNITE SVOJ DOM POZITIVNOM ENERGIJOM POMOĆU JEDNOSTAVNIH SAVETA KINESKE VEŠTINE! Oslobodite se stresa uz feng-šui!

Autor: Republika

Lifestyle

14.04.2021

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da biste ostvarili uspehe na svim životnim poljima, potrebno je da uspostavite balans u svom organizmu, ali i u kući, preporučuju stručnjaci drevne filozofije.

RepublikaFoto: pixabay.com

Godina za nama je, usled pandemije, ali i brzog tempa i svakodnevnih obaveza, prouzrokovala da svi budemo izloženi svakodnevnom stresu... Naš životni prostor je mesto gde se odmaramo, a telo regeneriše i puni novom energijom...

Zato je važno da u njemu vladaju harmonija i mir, u čemu vam pomaže feng-šui, drevna veština uređenja prostora.

"Tetka Saveta" vam daje neka jednostavna načela koja će vam pomoći da stvorite oazu dobre i blagotvorne energije u kući.

Uspostavite balans


Za energiju je najvažnije da postoji balans. Ni prejaka ni previše slaba, kao i u životu, pošto odlazak u krajnost ne donosi dobrobit jer narušava harmoniju. Da biste postigli zlatnu sredinu, potrebno je da uspostavite harmoniju u sebi i svom domu, a zatim i u radnom prostoru. Kada je u kući sve kako treba, ostalo će doći na svoje mesto. Naime, ukoliko je životni prostor pretrpan stvarima, to izaziva osećaj teskobe i gušenja. Nije dobro ni kada je prostor prazan jer ukazuje na prazninu duše i teško će vam se javiti neke kreativne ideje. Takozvani minimalizam u prostoru pokazuje da ste nezadovoljni, prazni i da bi trebalo odmah da radite na promeni sebe i svog prostora. Kroz lepo sređen stan prolazi zdrava energija, koja nadahnjuje čoveka i donosi mu zdravlje i uspeh.

Izbalansirana ishrana

Važno je i da obratite pažnju šta jedete. Najgore je ako upadnete u rutinu i na jelovniku vrtite samo nekoliko jela. Očistite frižider, ubacite neke nove namirnice, isprobajte nova jela, eksperimentišite sa ukusima, kombinacijama, aromama. Uredite kuhinju prema feng-šuiju za bolje pripremanje ukusnih jela. Trpezariju uredite privlačnim osvetljenjem i harmoničnim rasporedom.

Zaboravite na neurednost

RepublikaFoto: pixabay.com

Počnite od ormana. Proverite da li vam je sve nadohvat ruke i da li lako uočavate stvari čim otvorite vrata. To isto važi i za kuhinjske elemente, ostavu, kao i sve ostale prostorije. Neurednost stvara osećaj frustriranosti i bespomoćnosti.

Ulazna vrata su usta kuće

Kinezi ulazna vrata nazivaju usta čija jer kroz njih ulazi pozitivna energija i širi se po prostorijama. Ako su pored ulaznih vrata nagomilane cipele, torbe i višak nekih stvari, svakako da joj nećete poželeti dobrodošlicu. Hodnik treba da bude čist, osvetljen i bez nameštaja o koji se saplićete. Ne držite ogledalo preko puta ulaznih vrata jer tako sprečavate da energija uđe u kuću.

Lagan i težak nameštaj


Da biste postigli harmoniju u prostoru, iskombinujte teže i lakše komade nameštaja. Ukoliko je prostor ispunjen teškim komadima nameštaja, imaćete osećaj da vas nešto guši i nećete živeti punim plućima. Međutim, ako u stanu preovladavaju laki komadi nameštaja ili prostor deluje poluprazno, to stvara osećaj nestabilnosti. Zato je važno kombinovati nameštaj; na istočnim stranama kuće (gde izlazi sunce) držite laganiji nameštaj, a na zapadnim (gde sunce zalazi) teži.
Možete kombinovati masivan sto s laganim stolicama. U dečjim sobama, takođe, treba da vlada red.

Okružite se onim što volite

O ukusima ne treba raspravljati. Zato sami odlučujete o stilu koji će vladati u vašem domu. Bez obzira na to da li je nešto moderno ili vam se savršeno uklapa u enterijer, ako se vama ne dopada, ne treba da držite u stanu. Izbacite slike, detalje, poklone i ostalo što u vama izaziva loše emocije. Bacite stare stvari, kupite nešto što vas razveseljava i opušta. Bacanjem starih stvari dozvoljavate novim lepim dešavanjima i iskustvima da uđu u vaš život.

Okadite prostor od loših energija

Tamjan je savršen za kađenje jer pročišćava dom od loše energije. Ako vam ne odgovara ovaj miris, možete da ga zamenite suvom žalfijom. Ovo se u feng-šuiju zove energetsko čišćenje. Povremeno zapalite voštanu sveću jer ona upija pozitivno naelektrisane jone, koji nisu dobri za ljude. I aromatična ulja takođe čiste prostor od loših energija.

 

Zvuk prirode


Napravite sebi dobar ugođaj. Kada se odmarate u dnevnoj sobi, družite s ukućanima, slušajte muziku sa zvucima iz prirode i uživajte u njima. Žuborenje fontane u stanu, pored toga što opušta, privlači i novac. Ispunite dom biljkama ili uživajte u njima na terasi.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading