DOKTORKA OTKRILA TRIKOVE ZA BOLJI SAN! Ovo popije uveče, a onda u sobi uradi još 1 stvar i zaspi kao beba!

Autor:

Lifestyle

05.04.2021

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljudi koje muči nesanica se često pitaju kako najbrže zaspati, a postoje zgodni trikovi koji u tome pomažu! Doktorka neurobiologije i autorka knjige "Hakujte svoj mozak" Kristen Vilumir objasnila je koliko u proseku ljudima treba da bi utonuli u san.

RepublikaFoto: pixabay.com
Trikovi protiv nesanice

Naravno, teško je da sami to izračunate u minut, ali možete otprilike da procenite razliku, da li je to desetak minuta ili više od pola sata. Za to vreme isprobajte trik koji koriste vojnici, a možete da probate i trik s jezikom koji omogućava da zaspite za manje od jednog minuta.

Većini ljudi, kaže ona, potrebno je pet do 20 minuta da utonu u san. Ako pripadate toj grupi, pravi ste srećnici! To je dobar znak da su vaše telo i um bili pripremljeni za odmor, i da vas ne muči previše stvari.

Sve zavisi od vašeg dana i nivoa stresa koji ste doživeli, pa je ljudima ponekad potrebno i do sat vremena da se opuste i zaspu.

Ako ne zaspite za 20 minuta, to ne znači da ne možete da spavete kvalitetno, nemojte se brinuti ako vam je ponekad potreban i pun sat - rekla je ona.

RepublikaFoto: pixabay.com
Potrebno je pet do 20 minuta da se utone u san

Ako otprilike izračunate svoje prosečno vreme, biće vam od pomoći u planiranju aktivnosti pre spavanja.

Kada vam je dan bio stresan, brinuli ste ili ste bili tužni, znajte da je potrebno da odete ranije u krevet da biste dali mozgu i telu vremena da se pripremite. Često nas misli drže budnim, a postoje i suplementi koje možete uzeti za bolji san. Lično, uzimam magnezijum, on poboljšava kvalitet spavanja, opušta nas i potpomaže zdrav ritam sna - rekla je ona.

Vilumirova ima još jedan savet, a to je blago zamračivanje stana sat ili dva pre odlaska u krevet kako bi telo dobilo signal da se bliži vreme za spavanje.

Ako idete u 22 sata u krevet, prigušite svetlo već oko 20 . Pazite i na temperaturu u sobi, trebalo bi da bude prijatna, da vam ne bude vruće niti zagušljivo - rekla je ona.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading