Magična biljka: OVO JE NAJBOLJI LEK ZA SVE PLUĆNE BOLESTI!

Autor: Republika

Lifestyle

23.03.2021

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U vreme epidemije korona virusa mnogi su se okrenuli prirodi i njenim isceliteljskim moćima. Biljke koje jačaju naše zdravlje, leče od bolesti i podižu imunitet od velikog su značaja za svakog čoveka.

RepublikaFoto: printskrin/youtube.com
Cvetovi divizme

Ali da bismo se lečili onim što nam je zemlja podarila moramo znati šta tačno svaka od njih leči. Jedna od veoma delotvornih i jakih bilja jeste i divizma.


Divizma u vidu čaja, obloga, ulja ili tinkture, jedan je od najboljih prirodnih lekova kod zapaljenja disajnih puteva, promuklosti, kašlja, katara bronhija, bronhitisa, zapaljenja pluća.
RepublikaFoto: Photo by Unsplash

Čaj se preporučuje protiv astme, smetnji u srčanom ritmu, grčeva u stomaku, bolova u želucu, neuralgija, ali i kod nervoze, teskobe, drhtanja. Isitnjeni i zgnječeni listovi pomešani sa medom u vidu obloga hlade opekotine i izvlače bol.

Divizma je svoju efikasnost pokazala i u lečenju ekcema, upalnih promena i drugih kožnih obolenja, hemoroida, kao i u slučaju infekcija oka - konjuktivitisa, suzenja, iritiranosti...

Ulje od ove biljke primenjuje se u lečenju bolesti očiju, ušiju, kostobolje i reume.

Priprema:

Čaj - Dve kašičice cvetova prelije se sa 300 mililitara ključale vode, ostavi da odstoji tri minuta, procedi i pije najmanje dva puta dnevno po jedna šolja. Čaj je još efikasniji ukoliko se navedena količina prelije ključalim mlekom, procedi i pije više puta na dan po jedna šoljica. Za noćne napade najbolje je čaj zasladiti medom po sopstvenom nahođenju, sipati u termos i uzimati čim se kašalj javi.

Obloge - Dve kašičice cvetova kuvaju se u mleku dva minuta. Sadržaj se zatim procedi i rashladi do temperature podnošljivosti kože na koju se oblozi stavljaju.

Ulje - Sveže ubrani cvetovi, u količini po sopstvenom nahođenju, stave se u staklenu posudu, dobro zatvore i ostave da stoje na suncu. Nakon izvesnog vremena iz cvetova počinje da se izdvaja uljni rastvor, kojim se mažu bolna mesta zahvaćena gihtom i reumatizmom. Ovo ulje korisno je i za lečenje spoljnih rana na koje se stavlja po nekoliko kapi i potom sačeka da se osuše. Efikasno je i u terapiji unutrašnjih krvarenja a u tom slučaju uzima se po jedna čajna kašičica tri puta na dan, pri čemu mora da se vodi računa da je ulje uvek sveže.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading