UPOZORENJE RODITELJIMA! Ako odeću za bebe perete na ovaj način, odmah prestanite! MOŽE BITI OPASNO PO DECU

Autor:

Lifestyle

16.03.2021

12:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pranje odeće za bebe uz dodavanje omekšivača za veš, može vašoj deci naškoditi budući da je njihova koža još uvek vrlo osetljiva.

Foto: Photo by Polina Tankilevitch from Pexels
Foto: Ilustracija

Pranje veša je aktivnost koja je mnogima dosadna, a naročito ako imaju malu decu jer zbog fleka i čestog presvlačenja, veša kao da ima više nego ikad. Stručnjak za veš Dejan Dimitrov otkrio je da odeću za bebe ne bi trebalo prati uz dodavanje omekšivača.

 

Odeća za bebe često se tretira hemikalijama koje smanjuju zapaljivost tkanine, odnosno čine je bezbednijom za nošenje, ali omekšivač može značajno umanjiti taj efekat.

- Omekšivač sadrži alkohol i emulzifikatore koji su zapaljivi, i ne bi trebalo da često dolazi u kontakt sa odećom koja je tretirana tako da joj se umanji zapaljivost. Iz bezbednosnih razloga to je naročito odeća za bebe i ne bi trebalo na njoj koristiti omekšivač - objasnio je on.

Foto: Photo by Ketut Subiyanto from Pexels
Foto: Ilustracija

Dimitrov, vlasnik kompanije "Laundryheap", rekao je i da te hemikalije u omekšivaču mogu naškoditi bebinoj osetljivoj koži, što je još jedan razlog da ga izbegavate, piše Mondo.

- Odeću za bebe ne bi trebalo ni natapati, niti tretirati izbeljivačem iz istog razloga. Koristite nežniji program mašine, kao što je program za osetljiv veš ili vunu. Centrifuga nije toliko jaka i neće isušiti odeću, pa će biti mekša i bez omekšivača. Odeću nemojte sušiti u mašini za sušenje već na sušaču, na prirodnom vazduhu, kako bi bila mekša- rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading