NOVI IZGLED STANA ZA MALO PARA! Pokušajte detaljima da promenite stil u svom životnom prostoru

Autor: Republika

Lifestyle

10.03.2021

15:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokušajte da promenom jednostavnih detalja osvežite životni prostor, a da ne potrošite mnogo novca

RepublikaFoto: pixabay.com
Detalji čine životni prostor posebnim

Ne treba da dižete kredit ili da pozajmljujete novac od prijatelja da biste imali elegantan dom. Nekada detalji mogu da naprave značajnu razliku, dovoljno je da vaš prostor ispunjava tri osnovna kriterijuma - svetlost, harmonija boja i proporcionalan nameštaj - kao i da primenite neke od 10 trikova, koje ćemo s vama podeliti u nastavku teksta.

1. Detalji u boji zlata
Jedna od prednosti ove boje jeste i što skoro nikad ne izlazi iz mode. Od malih detalja poput posudica za ukrašavanje stola za kafu do samog stočića ili lampi inspirisanih italijanskim dizajnom iz sredine 20. veka, skulpturica ili podmetača za čaše. Šta god da odaberete rezultat je sofisticiranost i maksimalna elegancija.

RepublikaFoto: pexels.com
Zlatni detalji

2. Kristalni luster

Naravno, pod uslovom da ga stavite u prostoriju koja je dekorisana u klasičnom stilu jer bi tada delovao zastarelo, a ne elegantno. U svakom slučaju, ovakav komad na pravom mestu bi doprineo efektu glamura, a takođe bi bio dovoljan detalj za ukras cele prostorije.

3. Pliš i ostali tekstili
Drugim rečima, ako želite eleganciju, zaboravite materijale koji su ekonomični i svedeni. Ukrasite kuću bogatim tekstilom, počev od pliša, koji je u modi, pa preko bogatih zavesa, jastučića kojima ćete dodati volumen sofi, krevetu i, uopšte, prostoru. Naravno, ovo važi i za posteljinu - pamuk, lan i svila neka vam budu omiljeni materijali.
RepublikaFoto: pexels.com
Pliš

4. Diskretni detalji

Staklo, keramika, delikatno drvo... Kada se radi o elegantnim detaljima, neka budu harmonični, nenametljivi i klasično lepi. Dakle, ništa što vrišti, šljašti, odskače i štrči neće doći u obzir.

5. Slobodan prostor
Ne prenatrpavajte prostoriju! Ne zaboravite ovu maksimu kada preuređujete dom, a sve u nadi da ćete ga učiniti elegantnijim. Ključ elegancije nije u punjenju prostora stvarima, već u znanju kako odabrati prave komade da ambijent ne bi izgubio osećaj prostora, svetlosti i čistoće.

6. Boje jednostavne i lične
Ne moraju nužno da budu svetle. Kako biste dali lični pečat svom domu, možete izabrati elegantne tamnoplave ili sive, pa čak i grafitnu ili crnu nijansu, koje su takođe u trendu. Naravno, ako se odlučite za tamne boje, koristite ih u prostorima gde svetla ne manjka, u suprotnom ćete postići neželjeni efekat "života u pećini".

7. Elegantne ručke i kvake
U pitanju su mali detalji koji daju mnogo efekta. Promenite ručke i kvake na vratima i učinićete da vrata budu jednostavnija i otmenija i da izgledaju kao nova. Naravno, proverite i vrata i, ako nisu u dobrom stanju, prefarbajte ih. Rešenje da to učinite modernom i trezvenom bojom.

RepublikaFoto: pexels.com
Detalji menjaju kompletan utisak

8. Što zelenije, to elegantnije

Ukrasite kuću velikom sobnom biljkom u velikoj i dekorativnoj saksiji i dobićete vrlo svežu eleganciju. Naravno, moraćete da vodite računa o tom živom biću - zalivati ge, čistiti mu listove, prehranjivati... Jer velika biljka jeste elegantna, ali kad je metiljava, utisak se pokvari. Uostalom, nije ni humano pustiti je da pati.

9. Ogledala
Ogledala su oduvek bila simbol elegancije. U prostorijama, konkretno, njihov stil zavisi i od samog rama, zato birajte retro, klasične, zlatne ili srebrne ramove. Dodatno, ogledala će vam pomoći i da prostorija deluje svetlije, a, samim tim, i prijatnije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading