PREPOZNAJTE PROBLEM NA VREME: Bolni odnosi mogu ukazati na disfunkciju ovog predela!

Autor:

Lifestyle

03.03.2021

22:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada potporne strukture oslabe ili postanu vrlo zategnute, doktori to opisuju kao disfunkciju karličnog dna. Osobe koje se bore sa ovim imaju problema sa organima u predelu karlice. Često se događa da pritiskaju mokraćni mehur ili rektum, pa tako utiču na obavljanje nužde, piše ljepotaizdravlje.hr.

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

Simptomi disfunkcije karličnog dna

Uzroci i simptomi disfunkcije karličnog dna su različiti, a naučnici ih i dalje istražuju. Uzroci koji su zasad poznati i naučno utvrđeni su porođaj, traumatska povreda karlične regije, gojaznost, operacije karlice.

Simptomi su individualni, a osoba koja ima ovu disfunkciju promeni prosečno od šest do osam lekara, pre nego što saznaju pravu dijagnozu. Neki od poznatijih simptoma su:

- bolovi u karlici

- pritisak

- izraslina u donjem delu karlice

- stres urinarne inkontinencije, koja uključuje malu količinu urina koja curi iz tela zbog aktivnosti poput kašlja

- nehotično isticanje stolice

- zatvor

- nepotpuno mokrenje

- disfunkcija creva

- bol tokom polnog odnosa

Kada se obratiti stručnoj osobi?

Čim primetite neke od navedenih simptoma, treba se obratiti lekaru. Nemojte da se bojite ili stidite da kažete svom lekaru da ponekad ne možete da kontrolišete nužde.

Ako ne potražite stručnu pomoć, mišići će postati sve opušteniji, a simptomi sve gori. Što se terapije i lečenja tiče, lekari najčešće preporučuju vežbe za mišiće karlice, promene u ishrani, laksative, injekcije ili tablete za ublažavanje bola.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading