MORATE DA IH PREPOZNATE: Ovo su pet SIGURNIH ZNAKOVA da ste pronašli srodnu dušu!

Autor:

Lifestyle

01.03.2021

21:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srodna duša je neko ko nas upotpunjuje, ko nas čini srećnim i čini da se osećamo onako kako se inače ponašamo, bez ikakvog tereta i razmišljanja "gde sam sada pogrešio", "šta nisam ispravno uradio"…

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

To je osoba koja nas prihvata sa svim našim manama i vrlinama.

Ali, postoji li takva osoba ili nekoliko njih koje možemo sresti u životu? Može li da nam se dogodi da nikada ne sretnemo srodnu dušu?

Psiholozi izdvajaju 5 najvažnijih znakova koje biste trebali da prepoznate u srodnoj duši:

Srodna duša je odana

Odanost je vrlo važan kvalitet svake veze, a upravo je takav partner onaj koji je srodna duša. Odan, lojalan i uvek tu, kad god je potrebno.

Srodna duša je puna podrške

Podrška od partnera od velikog je značaja, a srodna duša bi trebalo da vas podržava u svim situacijama. Srodna duša će vam pomoći da se podignete nakon pada i uvek će biti svesna vaših emocija.

RepublikaFoto: pixabay.com

Srodna duša ima moralna načela i vrednosti slične vašim

Između ostalog, ovo je i jedan od glavnih razloga zbog kojih ste vi srodne duše. Moralna načela i vrednosti prilično je teško promeniti, skoro pa nemoguće, a vaša srodna duša to ne mora ni da pokušava, jer ih deli s vama.

Srodna duša budi najbolje u vama

Kada vas neko inspiriše da budete najbolja verzija sebe i da stvari oko sebe prihvatate otvorenog srca, velika je šansa da je ta osoba vaša srodna duša. Ne odvraća vas od unutrašnjih želja već deluje kao "katalizator" koji vam pomaže da živite život o kojem ste oduvek sanjali.

Sa srodnom dušom komunicirate opušteno

Možete biti sigurni da ste pronašli srodnu dušu kada su, u većini situacija, reči koje upućujete jedno drugom pune ljubavi i poštovanja. Naravno, imaćete prepirke, uspone i padove, ali ako je opuštena i ugodna komunikacija trajno prisutna, imate dobitnu kombinaciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading