SIRĆE I LIMUN U KLJUČALOJ VODI PROTIV MIRISA HRANE: Niko ne želi da mu cela kuća miriše na neko jelo!

Autor: Republika

Lifestyle

01.03.2021

00:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada spremate divne keksiće sa cimetom, pa cela kuća zamiriše na njih, to je zasigurno lepo, ali nisu baš sva jela tako mirisna. Najveći problem nastane kada pravite večeru, gosti vam ubrzo dolaze, a kućom se šire neprijatni mirisi, koji su putovali od kuhinje ka sobama.

RepublikaFoto: Photo by Jason Briscoe on Unsplash
Foto: Ilustracija

Njih svaka domaćica želi da eleminiše, a mi vam otkrivamo nekoliko korisnih trikova koji mogu da poprave štetu nastalu tokom kuvanja.

PREGLEDAJTE RINGLE

Kada pripremate jelo (posebno kada je u pitanju ručak ili večera, dinstanje luka, pečenje ribe i slično) držite vrata drugih soba zatvorenim. U kuhinji uključite aspirator (ako ga imate) i otvorite prozor.

Pre nego što uključite ringle, dobro ih pregledajte (kao i rešetke plina). Ako na nekim ima ostataka hrane ili je kapnulo ulje, ružni mirisi će uništiti i sam početak pripreme jela. Obavezno ih dobro očistite i osušite pre uključivanja rerne.

Tokom pripremanja jela najbolje bi bilo da odmah perete prljavo suđe, uklanjate masnoću, pakujete ostatke hrane, brišete kuhinju...

Rasporedite pola šolje sode bikarbone u nekoliko posudica i postavite ih na više mesta u kuhinji, ona će upiti neprijatne mirise

Najbolje je da kuhinju dobro provetrite posle (ali i tokom) kuvanja. Pored toga, kada završite sa pripremom jela, obavezno sve rasklonite, operite i očistite (ne zaboravite da izneste smeće i neka vam je frižider mirisan i čist).

TRIKOVI KOJI ELIMIŠU MIRISE HRANE

Od velike pomoći u eliminaciji neprijatnih mirisa od kuvanja mogu biti i ovi trikovi:

· Tokom ili posle kuvanja na jednoj od ringli stavite da krčka u šerpi mešavina vode i sirćeta (pola-pola). Sirće se se osećati možda na početku, ali će ispariti, a upiće druge mirise.

· U posudi možete krčkati i kore limuna i pomorandže (ili nekoliko kašika sode bikarbone pomešane s vodom)

· Upalite aromatične i mirisne sveće

· Držite u kuhinji u posudici kuglice vate natopljene ekstraktom vanile

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading