MENJAJTE OVE STVARI U KUĆI ŠTO PRE: Sobnom biciklu nije mesto u spavaćoj sobi, a brzo treba da rešite i škripanje vrata!

Autor: Republika

Lifestyle

28.02.2021

10:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije neobično da često u našem domu pomeramo nameštaj da bismo stvorili bolji izgled, ali i bolju atmosferu. Feng-šui ima jasna uputstva kako treba da uredite životni prostor da biste pokrenuli dobre stvari u životu i ispunili ga pozitivnom energijom.

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

Međutim, čak i kada to uradite, ukoliko nastavite da pravite neke greške, one će osporavati razvoj dobre energije u kući. Predstavljamo vam 10 najčešćih feng-šui grešaka koje što pre treba da popravite i nadamo se da će vam pomoći u boljem uređivanju prostora u kom boravite.

1. MAŠINE ZA VEŽBANJE ILI RAD U SPAVAĆOJ SOBI

Spavaća soba bi trebalo da bude zona opuštanja i intime, a ne da ima energiju rada i teškog vežbanja. Držanje sobnog bicikla ili kompjutera u spavaćoj sobi, čak i televizora, dovodi do efekta uništenja relaksacije i mira. Premestite sve sprave iz vaše spavaće sobe i radite, vežbajte ili gledajte TV u nekoj drugoj prostoriji.

2. KONSTANTAN NERED

Stare novine, časopisi, razbacane knjige ili prljav veš mogu da vas i te kako sputavaju i fizički i emotivno. Pospremite svoj dom barem jednom nedeljno da biste se osećali oslobođeno, ali i zdravo.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

3. PRETRPAN ORMAR

Ugrađeni ormari, kao i cela soba pretvorena u orman, koliko god bili praktični i lepi, imaju svoje kapacitete. Ne pretrpavajte ih jer biste sami sebe "mogli da udaljite od osoba koje bi mogle da vam pomognu i koje su vam naklonjene". Ukoliko niste nešto nosili nekoliko sezona, rešite se tih stvari ili ih poklonite nekome. Ispraznite i bacite ili poklonite barem trećinu odeće da biste napravili mesta za nešto novo u svom životu. Držite sve uredno složeno i sortirano.

4. PRAZNI ZIDOVI

Prazni zidovi otežavaju prepuštanje užitku i zadovoljstvu. Uzmite dovoljno vremena da ispunite svoj dom umetničkim delima koja vas inspirišu, a možda ste i sami dovoljno kreativni, pa pokušajte da napravite i vi remek-delo. U slučaju da niste sigurni ili nemate dovoljno novca, poslužite se lepim posterima, plakatima ili tapetama zanimljivog printa.

Ogledalo u hodniku može da crpi energiju iz doma ako se u njemu vidi odraz ulaznih vrata, obratite na to pažnju

5. OSTAVLJATE PODIGNUT POKLOPAC NA WC-ŠOLJI

Žene već godinama glasno ili tiho mrmljaju o ovom problemu i to sa dobrim razlogom. Toalet je slivnik koji bukvalno može da "ispere" blagostanje iz vašeg života. Usvojite naviku da je poklopac WC-šolje zatvoren kada šolja nije u upotrebi. Zatvarajte i vrata kupatila.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

6. NE PERETE REDOVNO PROZORE

Ako to ne činite redovno, vrlo je verovatno da propuštate mnogo toga. Prozori su simbol slave i vašeg ugleda. Kada su stakla čista i blistava, okolina će da prepozna vaše sposobnosti i talenat, pa će vas i podsticati i uvažavati. Kada su prljava i zamagljena, te zlatne prilike će, jednostavno, da vas mimoiđu.

7. IGNORIŠETE ŠKRIPANJE VRATA

Vrata koja škripe, od ulaznih do onih na ormarićima, uvek su znak da ste u nečemu nepopustljivi. Nekoliko kapi specijalnog ulja ili voska, pa i onog maslinovog, sprečiće škripanje. Time pokazujete da ste spremni i otvoreni za nove mogućnosti.

POGREŠNO ODLAGANJE OBUĆE

U skoro svakom domu cipele stoje poređane u predsoblju ili hodniku, ali, prema feng-šui stručnjacima, to je velika greška. U feng-šui tradiciji veruje se da, ukoliko ostavite cipele na otvorenom u hodniku, u svoj dom unosite energiju ulice i lošu energiju spolja.

Stvari skupljaju energiju, naročito toksičnu, zato je najbolje da obuću držite sa spoljne strane kuće (stana) ili skrivenu i uredno poređanu u cipelarniku. Ako je prvo što vidite kada uđete u dom cipele na podu i čiviluk pun jakni, prema feng šuiju, u dom privlačite bolest, loše odnose i otežano ostvarenje ciljeva.

Veruje se da cipele treba i očistiti čim uđete u kuću, a zatim ih odložiti u cipelarnik, koji treba da stoji ispred kuće ili skrivenom kutku predsoblja.

8. BAŠ RETKO KUVATE

Vaša kuhinja je srce vašeg doma. Kada se ne upotrebljava, sva područja vašeg života mogu da pate. Ukoliko više kuvate kod kuće, svakako ćete biti srećniji i zdraviji, a ako nemate vremena za kuvanje, potrudite se da barem jednom dnevno iskoristite kuvalo, makar samo za čaj ili kafu. To generiše dobrodošlicu, toplinu i vašu vitalnost.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

9. ČUVATE NEPOTREBNE STVARI I NEŽELJENE POKLONE

Mrzovoljna tetka je baš htela da njen "omiljeni" šareni persijski tepih, koji ne miriše baš lepo i u sukobu je sa celokupnim dizajnom vašeg doma, ipak pripadne vama. Bez obzira na to da li ste ga prebacili preko naslona ili smestili u kutiju na dnu ormana, on je, svejedno, izvor podsećanja na ne baš prijatnu zajedničku prošlost. Rešite se neželjenih poklona tako što ćete ih pokloniti ili proslediti dalje, a vi ćete biti oslobođeni okova prošlosti.

10. RETKO KORISTITE GLAVNI ULAZ U DOM

Vaša ulazna vrata su simbol vaše poslovne karijere i životnog puta. Kada stalno ulazite u svoj dom kroz garažu ili zadnja dvorišna vrata, mogli biste vrlo brzo da izgubite iz vida svoje životne ciljeve. Ograničavate se u mogućnostima napredovanja ili zapošljavanja, kao što gubite i svoj smisao za više kreativnosti i životnih mogućnosti. Neka vam pređe u naviku korišćenje glavnih ulaznih vrata najmanje jednom dnevno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading