FENG ŠUI SAVETI: Evo kako da spavate spokojno i bezbrižno

Autor: Republika

Lifestyle

10.02.2021

02:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drevna kineska filozofija feng šui ima rešenja za izbacivanje negativne energije iz porodičnog doma.

RepublikaFoto: pixabay.com
Spavanje (Ilustracija)

Nesanica je postala svakodnevni problem savremenog čoveka usled ubrzanog načina života i sve bržeeg životnog tempa. Iako krivca za insomniju možemo tražiti u različitim uzrocima, drevna kineska filosofija uređenja doma, popularni feng šuji tvrdi da je reč o pogrešnom uređenju životnog prostora u kome spavamo.

Metoda slaganja boja zarad pozitivne energije u spavaćoj sobi ključna je za dobar san, tvrde praktičari kineske veštine feng šuija. Kako objašnjava ova drevna kineska filosofija, spavaća soba mora imati toplo osvetljenje, a tamne zavese moraju biti od nežne tkanine kako ni san bio kvalitetan.

Vatrena, strastvena crvena boja, koja podržava život, u spavaćoj sobi se može pojavljivati samo na ukrasnim detaljima. 

Sa druge strane, zemljani tonovi, po prirodni nas uzemljuju, isceljuju i čine da se opustimo pa su obe boje savršene da dominiraju u spavaćoj sobi. Tako za dominantne, ključne komade u sobi birajte boje koje pronalazimo u prirodi. Toplu, zelenu boju trave, boju neba ili pak prigušeno smeđuu boju zemlje.

Ove boje stavite u deo sobe u koji gledate iz kreveta. To je važno jer će biti zadnje u što ćete gledati pre nego što vam san dođe na oči i u šta ćete prvo pogledati kada se probudite.

U spavaćoj sobi nikako nije preporučljivo da dominira jedna boja, već je najbolje uspostaviti balans.

Najbolje je izabrati one boje koje čine da se osećate bolje, one koje podstiču zdravlje i blagostanje, a kombinacija inspirirana prirodom, toplo smeđa i prigušeno zelena su savršene boje za enterijer spavaće sobe. Ova kombinacija garantuje opuštanje jer oponaša izgled drveća i čistu prirodu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading