SPASIĆETE SE: Ova FORMULA će vam PROMENITI život iz korena, a tako je JEDNOSTAVNA!

Autor: Republika

Lifestyle

02.02.2021

00:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovde je prikazana jednostavna strategija za mirne noći, više jutarnje energije i odlične produktivnosti.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto Ilustracija

Pravilna struktura dana, može vam pomoći da postignete neverovatne stvari, koje vam mogu potvrditi mnogi uspešni ljudi, piše "Huffpost".

Problem je međutim količina raznih saveta. Dok jedna osoba preporučuje da ujutro čitate dnevne novine, druga osoba će reći kako je u jutarnjim časovima najbolje izdvojiti vreme za trening i da je to ključ za maksimalnu produktivnost. Da li postoji neki način da se svi ti saveti objedine i da se dođe do nekog osnovnog principa svakodnevne zdrave rutine?

 

 

 

Kako da se držimo svih ovih saveta

Uprkos svim pričama o produktivnim jutrima, savršena dnevna rutina zapravo počinje sa dobrim snom. Na kraju svega, ako ne legnete da spavate u pristojno vreme i nemate miran san, nećete  imati energije za sve ono što ste izabrali da prvo radite. Da li to bilo trčanje, čitanje dnevnih novina ili važan posao koji morate da obavite.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto Ilustracija

Najznačajniji faktor ustajanja i kako da pobedite sebe je da ustanete 15 minuta ranije i da radite na onom prioritetu koji ste zacrtali za to jutro. To zvuči tako jednostavno, ali je često lakše reći nego učiniti.

Rešenje koje je pred vama je 10-3-2-1-0 formula. Ovo je jednostavna pomoć koja vam omogućava da osigurate sebi više sna i poboljšate produktivnost tokom dana. Formula glasi ovako:

  • 10 sati pre leganja u krevet: nema više unosa kofeina
  • 3 sata pre leganja u krevet: nema više unosa alkohola ili bilo kakvog obroka
  • 2 sata pre leganja u krevet: ne raditi ništa vezano za posao
  • 1 sat pre leganja u krevet: ne gledati televizor niti u telefon
  • 0: broj odlaganja alarma prilikom ustajanja

Ukoliko pratite ovu formulu, primetićete da puno toga možete da uradite i nećete dozvoliti da vam velike životne prilike promaknu.

Šta kaže nauka o svemu ovome

RepublikaFoto: pixabay.com
f

Tu je nauka da objasni i potvrdi puno ovakvih poruka. Svetlost koja nas obasjava preko lap topa ili telefona pokazalo je naučno istraživanje da može loše da utiče na san i produktivnost sledećeg dana. Tu je i hronična zauzetost ( posao i druge obaze) koja ne dozvoljava mozgu predah od posla, a predah je ono što nam je najprotrebnije kako bi sutradan ponovo bili spremni za nove obaveze koje nas očekuju za taj dan. I naravno, svi znamo kako je odlaganje alarma ujutro jako loša ideja, bez obzira koliko to deluje slatko u tom trenutku, pobedite ujutro tog malog đavolka i bićete ponosni na sebe.

Možda ipak vredi probati 10-3-2-1-0 formulu. Nekoliko dana probajte da sprovedete ovo u delo i primetićete kako vam se povećava energija i produktivnost. Srećno!

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading