LAKO DO MANJEG STRUKA: Pridržavajte se ovih PET jednostavnih pravila za ubrzavanje metabolizma i mršavljenje!

Autor: stil.kurir.rs, Republika

Lifestyle

31.01.2021

01:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Metabolizam je odgovoran za brzinu kojom naše telo hranu pretvara u energiju i troši je na održavanje vitalnih procesa i različitih aktivnosti. Shodno tome, što je veća stopa metabolizma, to više kalorija sagorevamo.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ako želite da se oslobodite kilograma, morate ubrzati metabolizam. Ovo svi znamo, ali kako se pokreće metabolizam? Kojih to pavila moramo da se pridržavamo?

1. Pet obroka dnevno minimum

Ukoliko telo dobija hranu na svaka 3-4 sata u manjim količinama, neće doći do situacije da se metabolizam uspori. Na ovaj način on će savršeno raditi, a potrošnja kalorija će se ubrzati. Najbolje bi bilo da u toku dana imate 3 glavna obroka i 2 užine.

2. Spavajte dovoljno

Nedostatak sna smanjuje nivo leptina, važnog hormona koji reguliše potrošnju energije i apetit, što dovodi do prejedanja. Baš zato je neophodno telu obezbediti barem 8 sati sna svakog dana.

3. Hidrirajte se 

Voda je jedan od glavnih učesnika u metaboličkom procesu u telu, zato je neophodno da se tokom dana popije najmanje 2 l tečnosti.

4. Jedite dosta povrća

Povrće je bogato vlaknima koja povoljno deluju na metabolizam.

5. Uključite trening snage

Fizička aktivnost je ključna ukoliko želite da vam metabolizam radi kao sat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading