Ovaj TRIK za nekoliko minuta uklanja bol u nogama od nošenja visokih potpetica!

Autor: Republika

Lifestyle

25.01.2021

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dame više ne moraju da plaćaju "cenu" ženstvenosti!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Neuogodan položaj u koji je postavljeno stopalo tokom hodanja na štiklama može da ostavi posledice, kako na samo stopalo, tako i na donji skočni zglob i list, u zavisnosti od toga kakve su lacipe ili potpetica.

Ipak, bolova se možemo rešiti vrlo lako: fiziterapeuti za ovo primenjuju vežbu koja podrazumeva hodanja na peti!

U pitanju je vežba koja se izbodi tako što, dok stojimo na punom stopalo, polako podižemo nožne prste s poda, a potom hodamo nekoliko minuta isključivo na peti. Koristan je i hod koji se izdvodi tako što korak počinjemo na peti, a završavamo tako što se stopalo celom svojom dužinom spušta na prste.

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

Kako objašnjavaju stručnjaci, žene koje često nose visoke štikle vremeno naviknu da hodaju metodom prsti-peta, što je pogrešno je slabi mišiće donjeg dela noge, a dalje vodi do zdravstvenih problema poput bolova u leđima. Zato je važno da, ako primetite da ste počeli ovako da gazite, nosite visoke potpetice nešto ređe (ili, ako ne možete da im odolite, makar pređete na nižu štiklu) i obavezno izvode pomenutu vežbu kako bi se rešile ove navike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading