ZAŠTO SE DOBRE DUŠE UVEK ZALJUBE U KRETENE?! Ako vas muči ovo pitanje - imamo odgovor!

Autor: Republika

Lifestyle

11.01.2021

15:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

To je toliko česta pojava da pomalo zabrinjava! Evo u čemu je štos...

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

Osobe koje imaju razvijenu empatiju su veoma često sklone da privlače sebi narcisoidne osobe. Takva veza može da ima razvijen narcisoidni poremećaj koji može biti veoma toksičan i emotvno bolan. 

Veoma često nismo ni svesni nemara koji narcisi imaju u takvim odnosima, a kada primetimo znakove koji ukazuju na takav odnos već bude prekasno. Nakon veze sa narcisoidnom osobom ostaju rane i emotivni ožiljci. U vezi između narcisa i empata dolazi do igre uloga. 

Osobe koje imaju razvijem narcisoidni poremećaj su često osobe koje su u prošlosti doživele neku traumu, koje su potisnule svoje negativne emocije, a svoju tugu kriju pod maskom lažnog osmeha i šarma. Sa druge strane empati su osobe koje upijaju bol drugih ljudi i imaju za cilj da im pomognu, da ih uTeše i leče. 

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

Oni često u ovoj igri uloga leče narcisa, a narcis crpi njihovu energiju i prebacuje na njih svoju bol kroz manipulaciju. Narcisi vole kada im se drugi dive i vole da budu u centru pažnje, a kada nisu u centru pažnje učiniće sve da se ponovo osećaju moćno.  Zbog toga narcisi često imaju sklonost ka manipulativnim postupcima i uvek se trude da prebace osećaj krivice na druge. U ovom slučaju to je osoba sa razvijenom empatijom. Narcisi su veoma privlačni i harizmatični i znaju na koji način da osvoje svačije srce. 

U ovakvoj vezi jedna osoba je davaoc, a to je empata, dok je narcis onaj koji uzima sve, a ne daje ništa zauzvrat. Zbog neravnoteže energije i emocija ovaj odnos često postaje toksičan, jer bezuslovna ljubav koju emapta daje narcisu nikada neće biti uzvraćena. 

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

Onda kada empata počne da primećuje negativno ponašanje i postupke svog partnera, narcis će se uvek truditi da osećaj krivice prebaci na njega. Narcisi takođe mogu pokazati veoma destruktivne crte svog karaktera, a kada to učine postoje samo dva ishoda takve veze.

Jedan je da ostanu u toksičnom odnosu, a druga je da izađu iz tog začaranog kruga i nastave dalje. Jedini način za empate da oporave svoju dušu je da nađu nekoga vrednog njihove ljubavi i da ponovo vole.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading