RODITELJI, BUDITE OPREZNI! Ovu biljku mnogi imaju u domu, a može biti VRLO OPASNA po decu!

Autor: Republika

Lifestyle

30.12.2020

17:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je svi volimo u vreme praznika, može dovesti do ozbiljnog trovanja mališana.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Uoči novogodišnjih praznika mnogi domovi su ukrašeni božićnom zvezdom. Ovaj ukras tradicionalno krasi police domova u zimskim mesecima, te se smatra jednim od simbola Božića. 

Ipak, možda niste znali da je reč o biljci koja mora biti što dalje od dece. Naime, božićna zvezda je otrovna, njen otrovni sok koji se izlučuje iz oštećenih listova izgleda poput mleka, a po decu je veoma opasan, piše Slobodna Dalmacija.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Mališani su znatiželjni, te privučeni zanimljivim listovima i bobicama mogu doći u opasanost, ako počnu da ih dodiruju, kidaju ili stavljaju u usta.

Na delovima kože koji dođu u dodir s tim otrovnim sokom nastaje veliki osip, a ako dođe do kontakta s oštećenom kožom i očima, nastaju jaki bolovi i rane. Među simptomima trovanja božićnom zvezdom su povrede usne duplje i probavnog trakta, osip, otečenost oko očiju i usta, povraćanje i slabost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading