NEĆETE MORATI DA STREPITE PORED ŠPORETA: Uz ovaj jednostavan TRIK sprečićete jelo da POKIPI!

Autor: Mondo, Republika

Lifestyle

29.12.2020

01:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ima li išta gore nego kada posle kuvanja morate da ribate šporet jer vam je jelo iskipelo? Dovoljno je da se okrenete na kratko ili ne stignete na vreme da smanjite šporet i u treptaju oka tečnost od kuvanja će završiti svuda po šporetu...

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ali, ne i kako se budete pridržavali ovog jednostavnog trika koji se koristi već generacijama unazad.

Trik je star i vrlo efikasan, tako da je moguće da ste ga videli negde na internetu ili ga možda koriste vaša mama ili baka, ali za one koji ne znaju, zaista je zlata vredan.

Stvar je u tome da preko šerpe u kojoj kuvate jelo treba da stavite drvenu varjaču koja će sprečiti da se tečnost izlije iz posude.

 

 

 

Ako se pitate kako ovaj trik funkcioniše, stvar je u tome da se mehurići i pena koja se podiže prilikom kuvanja pune parom, pa ako mehuriće dodirne nešto čija je temperatura niža od 100 stepeni, para će da kondenzuje, tj. vratiće se nazad u tečnost.

Međutim, koliko god ovaj trik zaista jeste koristan, znajte da ne možete baš predugo da ostavite drvenu varjaču na šerpi jer će se ona vremenom zagrejati i onda neće imati ovaj efekat koji želite.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading