Žene, PAZITE ŠTA PRIČATE MUŠKARCIMA! Ove reči tumače na skroz drugačiji način: Evo o kojim se konkretno radi

Autor: opušteno.rs, republika.rs

Lifestyle

28.12.2020

00:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ponekad vam se desi da muškarac vaš gest protumači na pogrešan način i umesto da mu bude drago zbog nečeg što ste uradili, on se naljuti.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Saznajte koje su to stvari i situacije koje muškarci pogrešno tumače:

- Ukoliko ste pristojni prema nekom muškarcu, ljubazno razgovarate s njim i pritom se ponekad osmehnete, on može to protumačiti kao flert.

- Ukoliko ste jedna od onih žena koje se razumeju u teme o kojima obično samo razgovaraju muškarci, verovatno će oni misliti da glumite i da želite da ih impresionirate.

- Kada je seks u pitanju, muškarci sve zasluge pripisuju samo sebi. Ukoliko ste doživeli vrhunac, on će biti uveren da je to samo zbog njegovih dobrih veština u krevetu.

- Ukoliko vam se desi da pred muškarcem pokažete da ste nervozni, on će odmah misliti da imate one dane u mesecu. Ni jedan neće pomisliti kako imate nekih drugih problema, na primer poslovnih.

- Kada se žena lepo obuče i sredi se od glave do pet, svaki muškarac će pomisliti da je to uradila zbog njega.

Moramo da razgovaramo

On: Za muškarca je svaki razgovor znak da se moraju rešiti određeni problemi. Stoga, ako čuju ovu frazu to znači da je nešto ne štima kako treba i zbog toga su napeti.

Ona: Komunikacija za ženu znači zbližavanje sa partnerom. Razgovor za nju ne mora imati određenu svrhu, a odbijanje razgovora je može samo uzrujati.

Ne slušaš me

On: Muškarci bolje pamte informacije koje su im date bez uzrujavanja. Odnosno, dok jedna osoba priča oni je gledaju bez velikih propratnih ekspresija lica ili reči. Iako se tako često muškarci mogu činiti nezainteresovanim za razgovor, oni zapravo slušaju vrlo pažljivo.

Ona: Žena obično izražava svoju zabrinutost ili bilo kakvu drugu emociju mimikama lica i uzvicima čuđenja, negodovanjima ili pak neslaganjima tokom razgovora s drugom osobom. Muškarci jednostavno ne razumeju takvo ponašanje koje ih čak može nervirati.

Uradimo to zajedno

On: Muškarci ne vole da dele svoje uspehe i jednako tako ne vole učestvovanje u timskim radu.

Ona: Naučnici tvrde da hormon oksitocin čini žene puno društvenijima. Timski rad im je važan jer je to način na koji sebi mogu dokazati da nisu same.

U redu je

On: Muškarci ne pokazuju svoje emocije u tolikoj meri kao žene, a to se reflektiuje u njihovom govoru. Imaju nekoliko epiteta u njihovom svakodnevnom govoru i reči poput ok ili 'u redu - su normalne za njih.

Ona: Žena kaže oko 20.000 reči svaki dan. Kako bi živopisno iskazala emocije, žene koriste reči poput predivno ili izvanredan, dok se: u redu je ili ok, smatra pomalo bezobraznom frazom.

To je muški posao

On: Kada muškarac kaže da je nešto muški posao, verovatno ne može pronaći prave reči da opiše pojedinu radnju. Radnja je, u većini slučajeva, sramotna.

Ona: Fraza da je nešto muški posao uglavnom će izazvati negativne reakcije kod žena. Ne samo da će je to povrediti jer će žena misliti da nije dovoljno sposobna za obavljanje pojedine obaveze, već će početi da razmišlja i kako njen muškarac traži nekoga novog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading