(VIDEO) VRATITE ČULO UKUSA ZAČAS: Mnogima je ovo problem posle preležane korone, ali postoji rešenje

Autor: Republika

Lifestyle

22.12.2020

12:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogo je primera onih koji posle preležane korone imaju problem što ima se čula ukusa i mirisa na vraćaju! To ume da bude pomalo zastrašujuće, pa su neki očigledno potražili rešenje i našli ga!

RepublikaFoto: tiktok.com/printscreen
Ovo je prvi korak

Jedni od najčešćih simptoma korone, upravo su gubitak čula mirisa i ukusa. Međutim, iako se u većini slučajeva sve normalizuje već nakon nekoliko dana, ima i onih koji, i nakon ozdravljenja, i dalje ne mogu da osete išta.

Mnogu su posegli za različitim metodama, pokušavajući da pomognu sebi, a jedan od trikova o kojima se najviše priča, jer navodno gotovo instant pomaže, je smesa od flambirane pomoranže i žutog šećera.

 

 

Naime, Tik Tok je preplavljen videima u kojima su ljudi vratili čulo ukusa, nakon što su na poseban način pripremili pomorandžu, iako i dalje ne postoji naučno objašnjenje da li ovako nešto zaista pomaže.

Zapravo, tek od skora naučnici imaju više informacija zbog čega dolazi do gubitka čula, te brojni stručnjaci širom sveta ipak ističu, da način na koji će se telo boriti protiv kovida, zaista zavisi od osobe do osobe.

RepublikaFoto: Photo by Haley Lawrence on Unsplash
Foto: Ilustracija

POSTUPAK

Kako se tvrdi u ovom videu, potrebno je flambirati pomorandžu, a veliki broj njih koristio je plin, sve dok pomorandža potpuno ne bude crna sa spoljne strane. Ogulite je i dodajte žuti šećer (otprilike 2 pune kašičice), a potom dobro pomešajte i pojedite dok je još toplo. Devojka u videu je već nakon sat vremena, kako tvrdi, mogla da oseti ukus krema, iako je u drugim videima, kako kažu oni koji su probali, moralo da prođe ipak nekoliko sati.

Neki čak povratak čula na ovaj način nazivaju "božićnim čudom", a do sada ima preko 5 miliona videa na ovu temu.

 

 

Još jednom zapamtite, samo zato što neko tvrdi da mu je pomoglo, ne znači da će da odgovara svima. Ipak, pokušajte ovaj trik i javite nam ukoliko ste zaista mogli da osetite ukus hrane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading