BUDITE BEZBRIŽNE: Trikovi kako da vam ŠMINKA TRAJE DUŽE POD MASKOM

Autor: DDL, Republika

Lifestyle

14.12.2020

23:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žene znaju – svaki put kad skinemo masku, ostavimo na njoj značajan deo šminke, a sve je veći broj onih koje odustaju od šminkanja, omiljenog ženskog rituala.

RepublikaFoto: pixabay.com
Zaštitna maska (Ilustracija)

Ipak, postoje načini da šminka na licu duže izdrži, samo je potrebno da u svoje svakodnevno make up vreme dodate još koji minut.

Hidratacija i prajmer

Ovo je zaista važan korak jer će puder mnogo bolje izgledati i duže trajati ukoliko ga nanosimo na hidriranu kožu. Na taj način, puder neće dodatno osušiti lice, a potom početi da se ljušti sa svakim skidanjem maske. Prajmer će pomoći da lice bude glatko, što opet povoljno utiče kako na izgled pudera, tako i na njegovu postojanost.

Puder za setovanje

Nemojte misliti da je ovo previše šminke, jer je sve u količini. Potrebno je samo malo puder u prahu ili kamenu i dobićete mnogo trajniji ten.

Puder za setovanje će zadržati tečni puder na licu značajno duže, a količina šminke koju maska skine biće minimalna.

RepublikaFoto: pexels.com

Izbegavajte kremaste proizvode

Dok su maske detalj bez kog ne izlazimo iz kuće, moramo zaboraviti na kremaste proizvode. Dakle, tečna rumenila, hajlajteri u stiku i slično, nisu nikako dobar izbor za ovaj period.

Dajte prednost praškastim prpizvodima jer će mnogo duže ostati na licu. Uostalom, ovo je razlog zbog kog moramo setovati tečni puder i korektor, tako da je jasno da kremasti proizvodi moraju sačekati lepša vremena.

Koristite neki od fiksatora

Na tržištu je dostupno mnoštvo različiti fiksatora brojnih proizvođača, pa odaberite neki u skladu sa svojim tipom kože.

Ne samo da će fiksator omogućiti da šminka duže traje, već i u tome da izgleda lepše jer čine kožu hidriranijom, a samim tim i lepšom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading