Primenite OVA tri saveta i ojačajte imunitet do maksimuma!

Autor: novosti.rs

Lifestyle

15.12.2020

01:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imunološki sistem ključni je za odbranu celokupnog organizma od potencijalnih virusa, koji mogu uzrokovati bolesti kakav je i korona virus.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako bismo održali imunološki sistem jakim moramo živeti u skladu sa prirodom, unositi kvalitetnu vodu i hranu, mikronutrijente, imati najmanje 8 sati kvalitetnog sna i redovnu fizičku aktivnost u prirodi, uveravaju nutricionisti.

Sa redovnom fizičkom aktivnošću povećavate protok krvi kroz organe tako da imune ćelije cirkulišu kroz telo. Sa druge strane, uz fizičku aktivnost telo se regeneriše osam puta brže, uveravaju nutricionisti.

Tri saveta za jačanje imuniteta:

1. Smanjiti ili izbaciti iz ishrane rafinisane šećere. Čitajte deklaracije na proizvodima koje kupujete, iznenadićete se koliko često u sastavu proizvoda nalazi šećer.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

2. Povećajte dnevni unos voća i povrća. Preporučuju se tri porcije povrća, na primer 2 sveža obroka u salatama i 1 kuvano termički obrađeno povrće, kao i 2 porcije voća. Jedite zeleno povrće bar dva puta dnevno jer se ono ubraja u najdelotvornije prirodne namirnice u jačanju imuniteta.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

3. Povećajte unos zdravih masti, koje su odgovorne za zdrav hormonski sistem i krvne sudove. Koristite maslinovo ulje, kokosovo ulje, koštuničavo voće, laneno seme i avokado. Izbegavajte trans masti iz margarina, čipsa, grickalica i ulja od soje, kukuruza koja stvaraju upalne procese u vašem telu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading